Terug naar Google Translate vertaalt nu ook offline
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Google Translate vertaalt nu ook offline

Door Laura Grootaarts12 mei 2016 12:202 min. leestijd0

Goed nieuws voor vakantiegangers en globetrotters: Google Translate heeft een update gehad en kan nu ook offline teksten vertalen. Handig als je in het buitenland bent en geen internetverbinding hebt, of je je blauw betaalt aan roamingkosten.

52 talen offline beschikbaar

In de offline versie kan Google Translate 52 talen vertalen – ben je online, dan zijn dat er 103. Om een taal offline te kunnen vertalen, moet je taalpakketten van ongeveer 30 MB per stuk installeren. Ze verschijnen automatisch als je in de app voor een bepaalde taal kiest. Wil je snel verschillende talen installeren in Google Translate, dan kan dat via ‘Instellingen>Offline vertaling’. Tik vervolgens op het plusje en je krijgt een lijst met beschikbare talen gepresenteerd. Installeer de talen van je keuze het liefst nog voordat je in het vliegtuig naar Verweggistan zit.

Google Translate offline

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Andere aanpassingen in Google Translate

De nieuwe versie van de vertaal-app heeft nog meer te bieden. Zo is de Word Lens-functie verbeterd: met deze functie richt je je camera op een tekst, bijvoorbeeld een menukaart of een waarschuwingsbord, waarna deze direct vertaald wordt. Dat scheelt weer een hoop getyp. Hoe handig dat is, bewijst de nieuwe taal die in de nieuwe versie is toegevoegd aan Word Lens: Chinees. Verder zijn er weer 13 nieuwe talen toegevoegd aan de app.

Google Translate word lens

Google Translate is gratis te downloaden in de App Store. Je kunt zo veel taalpakketten als je wilt installeren, want ook deze zijn helemaal gratis.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar