Terug naar Google Pixel vs. iPhone 7: welke is beter?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Google Pixel vs. iPhone 7: welke is beter?

Door Sven Lamers5 oktober 2016 12:043 min. leestijd2

Gisteren presenteerde Google zijn nieuwe smartphones Pixel en Pixel XL, die het onder eigen naam op de markt brengt. Met deze twee telefoons wil de zoekreus de strijd met Apple’s iPhone aangaan – dat blijkt onder meer uit de specificaties, vernuftige software-features en het hoge prijskaartje. Maar kan de Google Pixel het nu echt opnemen tegen de iPhone 7? We vergelijken de twee.

Beeldscherm

Wat het beeldscherm betreft liggen de iPhone 7 (Plus) en Google Pixel (XL) erg dicht bij elkaar. De Pixel is beschikbaar met een 5-inch display met Full HD-resolutie of een 5,5-inch display met 2560 x 1440. In beide gevallen zijn dat iets meer pixels dan op het scherm van de iPhone, bovendien is het scherm van de iPhone 7 iets kleiner. De Pixels gebruiken de AMOLED-techniek uit de Nexus 6 en 6P. Deze twee telefoons hebben een prima scherm, maar de iPhone 7 heeft volgens tests het beste scherm van alle smartphones. Het wordt volgens ons een nipte overwinning voor de iPhone. De Pixels mogen meer … pixels hebben, maar eerlijk gezegd zien we dat verschil bijna niet. De achterliggende techniek lijkt echter beter zijn bij de iPhone.

google-pixel

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Processor en werkgeheugen

De Pixel wordt aangestuurd door een Qualcomm Snapdragon 821 met vier kernen. Deze moet zo’n 10 procent sneller zijn dan de voorganger 820. Best snel, maar niets tegen de A10 Fusion uit de iPhone 7. Deze is bijna een derde sneller dan de Snapdragon 820, dus met die 10 procent extra snelheid gaat de Pixel het niet winnen van de iPhone. De Pixel mag dan met 4 GB iets meer werkgeheugen hebben dan de twee iPhones, maar in deze categorie wint de iPhone – met grote voorsprong.

iPhone 7 A10

Camera

De camera’s zijn op beide Pixels identiek: een 8-megapixel camera aan de voorkant en 12,3-megapixel met twee flitsen aan de achterkant. Volgens Google is laatstgenoemde de beste camera op een smartphone ooit. Met 1,55 µm grote pixels is de sensor erg gevoelig voor licht. Daarnaast zijn er een hoop software-features zoals een altijd actieve HDR+-functie die voor betere foto’s moet zorgen. Ook heeft de camera optische beeldstabilisatie.

Google heeft de foto-experts van DxOMark de camera al laten testen en deze krijgt met 89 punten inderdaad de beste score aller tijden voor een smartphone. De iPhone 7 scoort in dezelfde test 86 punten. Wint de Pixel dus? Vooralsnog ja, maar DxOMark had nog geen tijd om de iPhone 7 Plus te testen. Misschien scoort die even goed of zelfs beter dan de Pixel. De tijd zal het leren.

dubbele camera

Software en services

Het grote voordeel van de iPhone is voor veel gebruikers het besturingssysteem iOS en het ecosysteem van Apple. iOS werkt gewoon sneller en eenvoudiger dan Android en bovendien zijn al je gegevens netjes in het systeem geïntegreerd. Maar Google probeert met slimme nieuwe functies mensen over te halen. Ten eerste het overstap-mechanisme. Met de zogeheten Quick Switch Adapter kun je all je gegevens van de iPhone in een mum van tijd overzetten, zelfs iMessages. Ten tweede krijgen kopers van een Pixel-telefoon onbeperkte cloud-opslag voor video’s en foto’s. En ten slotte is er de nieuwe Google Assistant. Deze vervangt Google Now en moet nog beter contextgevoelige informatie bieden. Waarschijnlijk zij al deze functies nog steeds niet genoeg om iedereen met een iPhone over te halen, maar we zijn onder de indruk. Gelijkspel.

google-pixel-overstappen

Google Pixel vs. iPhone 7

Heb je de scores bijgehouden? Het staat 3:2 voor de iPhone. Deze wint dus net van de Google Pixel. Maar eerlijk is eerlijk: Google heeft met de Pixel twee superspannende telefoons gemaakt en we kunnen niet wachten om ze zelf een keer te testen. En concurrentie tussen Google en Apple is vooral goed voor ons – de consument.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 7
Bekijk dit dossier

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
W.M. de Vries
Lezer
W.M. de Vries

Wij van wc eend adviseren wc eend

Sven Lamers
Lezer
Sven Lamers

Wij van wc-eend maken een website en verkopen tijdschriften ? Bovendien heeft de Google Pixel aardig punten gescoord, of niet?