Terug naar Google Motion Stills zet Live Photos om in fraaie gifjes
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Google Motion Stills zet Live Photos om in fraaie gifjes

Door Laura Grootaarts8 juni 2016 11:482 min. leestijd0

Google heeft gisteren de app Motion Stills uitgebracht voor iOS. Hiermee kun je je Live Photos omzetten naar gifjes of filmpjes. Het resultaat? Live Photos zoals Apple ze ooit bedoeld lijkt te hebben.

Live Photos beter deelbaar met Motion Stills

Met de iPhone 6s (Plus), de iPhone SE en de 9,7-inch iPad Pro is het mogelijk om Live Photos te maken. Rondom het moment dat je afdrukt, wordt er ook een ultrakort filmpje gemaakt. Kijk je zo’n foto later weer terug, dan komt het moment dankzij de bewegende beelden en de geluiden direct weer tot leven. Hartstikke leuk, maar delen via social media is omslachtig. Google springt daar nu op in met Motion Stills.

Motion Stills filtert je camera op Live Photos en zet die om in filmpjes of zich steeds herhalende gifjes. Als je wilt, kun je ook een aantal Live Photos achter elkaar plakken om zo een compleet verhaal te vertellen. Het resultaat laat zich heel eenvoudig delen. Op social media vind je al een behoorlijk aantal voorbeelden als je zoekt op #motionstills.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Niet zomaar een kopietje van je foto

Motion Stills zet je foto’s niet zomaar één op één om naar een ander type bestand. Het zal je opvallen dat het eindresultaat er een stuk gepolijster uitziet dan de Live Photo zelf. De app detecteert zelf het meest geschikte start- en eindpunt. Verder heeft Google een techniek ontwikkeld die de voorgrond en de achtergrond van elkaar loskoppelt. De achtergrond wordt als het ware stilgezet, en de voorgrond wordt gestabiliseerd.

Klinkt dat te abstract? Op het voorbeeld hieronder zie je eerst een gewone Live Photo, daarna verschijnen de door Motion Stills bewerkte beelden.

 

Op het blog van Google zie je meer voorbeelden en vind je een uitgebreide toelichting op de gebruikte techniek. En wat nog het best werkt: probeer het zelf uit. De app is gratis te downloaden in de App Store.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar