Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Google Lens komt naar iOS – dit heb je eraan

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
google-lens


Lees verder na de advertentie

Wat voor een bloemetje heb je net eigenlijk gefotografeerd? Waar staan de tekens op dat Chinese verkeersbord voor? Google Lens weet het allemaal. Deze krachtige foto-analysedienst van Google was eerst voorbehouden aan Googles Pixel-smartphones. Nu gaat de zoekreus de functie in andere Android-telefoons inbouwen en – ja hoor – zelfs voor de iPhone staat die op de planning! De functie wordt geïntegreerd in de Google Foto’s-app. Daar vind je binnenkort een knop om een foto te laten analyseren.

Bèta-fase is voorbij

Zoals we al zeiden hadden tot nu toe alleen de Pixel-smartphones toegang tot Google Lens. Dat was echter maar de ‘Preview’-fase. Die is nu voorbij en dus wordt de functie op alle Android- en iOS-smartphones in de Google Foto’s-app uitgerold. Ook wordt Google Lens in de Assistant-app geïntegreerd en kan daar ‘live’ voorwerpen in het zoekerbeeld analyseren. In tegenstelling tot Google Foto’s is Assistant nog niet in Nederland verkrijgbaar.

Wat kun je met Google Lens?

Terwijl de ‘Preview’ van Lens vooral teksten, productfoto’s, schilderijen en monumenten kon herkennen, weet de finale versie nu ook raad met beesten en planten. Bovendien kun je tekstfragmenten in foto’s selecteren en kopiëren. Handig bij visitekaartjes bijvoorbeeld.

Release in de komende weken

De nieuwe app-versies van Foto’s en Assistant moeten volgens Google in de komende weken uitkomen. Wij moeten vooral kijken naar eerstgenoemde, want op de Assistant zullen we zoals gezegd in Nederland nog even moeten wachten. Naar verwachting leert Google’s Siri-concurrent in de loop van 2018 Nederlands.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt