Terug naar Google lanceert cloud-service Google Drive
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Google lanceert cloud-service Google Drive

Door Daan Jeuken25 april 2012 10:572 min. leestijd0

Een dag nadat Microsoft zijn clouddienst SkyDrive presenteerde heeft ook Google zijn nieuwe onlinedienst Google Drive gelanceerd. Deze Dropbox-tegenhanger is in de Verenigde Staten beschikbaar voor pc en Mac, iOS-apparaten zijn nog ‘coming soon’. In Nederland moeten we nog even geduld hebben tot de service beschikbaar is.

Zelfde laken een pak

Google Drive werkt nagenoeg hetzelfde als Dropbox en SkyDrive: je krijgt een mapje in de Finder (of op je pc) en daar kun je bestanden in zetten. Deze kun je vervolgens bewerken vanaf elke computer, pc of Mac, via het mapje of via de server. De iOS-app is nog niet klaar, maar komt er wel aan. Google Drive geeft net als Dropbox 5 GB opslagruimte, SkyDrive geeft er 7.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Cloud-explosie

Nu Microsoft en Google zich nagenoeg tegelijkertijd in de cloudmarkt storten, wordt het een drukke boel in de wolken. Beide diensten doen ongeveer hetzelfde als Dropbox, al heeft iedere service zijn eigen karakteristieken. Ook Dropbox kon niet stil blijven zitten, het introduceerde eergisteren directe links voor het delen van bestanden. Onlangs verdubbelde Dropbox ook al de bonusopslagruimte, die je krijgt als je iemand anders zover krijgt Dropbox te installeren.

Het wachten is nu op Apple, want iCloud loopt wel achter op het gebied van online bestandsdeling. Met Mountain Lion komt er wel een deelservice voor programma’s als Teksteditor en iWork, maar er mag toch wel een volwaardige dropbox-functie worden verwacht. Of zou Apple liever hebben dat we spullen van Microsoft, Google of Dropbox installeren?

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar