Terug naar Google I/O: Dit zijn de nieuwe functies van Android M
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Google I/O: Dit zijn de nieuwe functies van Android M

Door Sven Lamers29 mei 2015 09:102 min. leestijd1

Met Android M heeft Google gisteren op zijn ontwikkelaarsconferentie de volgende grote update voor zijn mobiel besturingssysteem aangekondigd. Dat krijgt onder meer de mobiele betaaldienst Android Pay, een beter beheer voor de rechten van apps, de nieuwe functie Web Experience en optimalisaties wat de accuduur betreft.

Privacy

Laten we beginnen met het nieuwe beheer van app-rechten. Google legt bij Android M de nadruk op beveiliging en privacy. Je kunt voortaan zelf bepalen welke apps welke functies van je apparaat mogen gebruiken. Mag een app toegang hebben tot je locatie, de camera, de microfoon, etc.? Deze vraag krijg je zodra een app een bepaalde functie wil gebruiken. En natuurlijk kun je de toegang op een later moment ook weer weigeren.

app-rechten

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Web Experience

Met Web Experience kunnen weblinks direct binnen een app geopend worden. Hierdoor hoef je niet Chrome te openen maar wordt de link meteen in de app getoond, vergelijkbaar met de Web View van iOS.

Web-Experience

Android Pay

Begin dit jaar kondigde Google op de Mobile World Congress in Barcelona al aan dat het van plan was om een dienst voor mobiel betalen te introduceren. Dat is nu met Android Pay gebeurd. Google maakt het hiermee mogelijk dat gebruikers in winkels met hun smartphone via NFC kunnen betalen. Er is sprake van 700.000 winkels die Android Pay aan het begin ondersteunen. Wanneer de dienst precies van start gaat, heeft Google nog niet laten weten.

Android-Pay

Accuduur

Dan wil Google nog de accuduur van Android-toestellen verbeteren. Een beter beheer van processen en dynamisch afsluiten van achtergrondtaken moet ervoor zorgen dat Android-smartphones en -tablets duidelijk langer meegaan.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Peter
Lezer
Peter

Ik ben niet heel erg op de hoogte van Android, maar Android-fans roepen altijd tegen mij dat ze zo veel meer kunnen dan ik met mijn iPhone. Toch krijg ik het idee dat alle grote nieuwe functies van Android al lang op mijn iPhone zitten … Of mis ik iets?