Terug naar Google Glass gaat prullenbak in voor nieuwe versie
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Google Glass gaat prullenbak in voor nieuwe versie

Door Jelle Mol4 december 2014 13:452 min. leestijd0

De Google Glass is geen lang leven meer beschoren. Althans, in zijn huidige vorm. Anderhalf jaar na de eerste publiekelijke vertoning verkeert het Glass-project nog steeds in bètafase. Partners die zich terugtrekken, privacybezwaren en interne strubbelingen zouden een succesvolle introductie op de consumentenmarkt verhinderen. De verwachting is daarom dat de huidige versie van de Google Glass plaats gaat maken voor een nieuwe variant, die gericht is op de zakelijke markt.

Glass Explorers

Het idee van Google was dat ontwikkelaars, zogenaamde ‘Glass Explorers’, eerst hun creativiteit konden loslaten op de 1500 dollar kostende bril. In een later stadium zou de consument kunnen profiteren van verbeteringen en allerlei slimme toepassingen. Maar zover gaat het niet komen. MIT Technology Review stelt dat de technologie vanuit sociaal perspectief niet geaccepteerd wordt. ‘Explorers zijn bekend komen te staan als glassholes’. Zichtbaar, te opvallend, nerdy en te futuristisch. En zorgen over de privacy helpen daar in deze tijd ook niet bij.

Google Glass

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Inmiddels zijn diverse partijen, waaronder Twitter, gestopt met de ontwikkeling voor de Google Glass. Ook zouden Glass-winkels in de VS hun deuren gaan sluiten en proberen voormalige explorers hun Glass te lozen op eBay.

Zakelijke markt

Het grote publiek is dus nog niet klaar voor de Google Glass, en andersom ook niet. Maar op de zakelijke markt zit het anders. Naar verluidt heeft Google chipleverancier Texas Instruments ingeruild voor Intel, die plannen heeft om de Google Glass aan te gaan bieden aan ziekenhuizen en productiebedrijven. Werkomgevingen die baat hebben bij handsfree communicatietechnologie en waar men zich niet druk maakt om privacy of de uiterlijke vertoning.

Daarvoor zou Google werken aan een nieuwe variant van de bril, die in 2015 gelanceerd moet worden. Met een langere accuduur en verbeterde prestaties hoopt Google succes te behalen op de zakelijke markt.

Overigens betekent dat niet dat het consumentenproject volledig ten einde is: een onlangs toegewezen patent laat een afgeslankte en minder lompe versie van de Glass zien. Maar ook hiervoor geldt dat een brede adoptie  vermoedelijk nog wel even op zich laat wachten.

Google Glass patent

Patent voor nieuw ontwerp Google Glass

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar