Terug naar Google Documenten op iPad niet probleemloos
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Google Documenten op iPad niet probleemloos

Door Redactie iCreate14 december 2010 12:122 min. leestijd0

Vanaf deze week kun je op een iPad niet alleen je Google Documenten bekijken, maar ook bewerken. Deze functie staat nog wel in de kinderschoenen, dus soms werkt het nog wat traag en onhandig.

Bureaubladversie
Om je Google Documenten te bekijken en te bewerken heb je geen app nodig, maar kun je gewoon surfen naar docs.google.com. Omdat je op een iPad werkt, zal Google je automatisch de mobiele versie van Google Docs voorschotelen. In die modus zien je documenten er prima uit, maar kun je ze niet altijd bewerken. Uit onze test bleek dat spreadsheets en presentaties wel in de mobiele versie bewerkt kunnen worden, maar dat je voor het bewerken van tekstdocumenten de in de bureaubladversie zult moeten werken.

Waarschuwing
Om een tekstdocument te kunnen bewerken op je iPad, open je het document en kies je daarna onderin in het scherm (bij ‘Weergeven in’) ‘Google Desktop’. Waarschijnlijk krijg je nu een waarschuwing te zien. Tik op ‘Naar de bureaubladversie’. Nu zie je het venster dat je ook gewend bent als je op je computer met Google Documenten werkt. Tik op het lege blad om het toetsenbord tevoorschijn te toveren en je kunt beginnen met het opstellen of bewerken van je document.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Problemen
Althans, zo zou het moeten werken. Tijdens het testen bleek dat de bureaubladversie vaak wel laadt, maar dat het lang niet altijd mogelijk is om daadwerkelijk via het toetsenbord te typen. Ook gaf het delen van documenten soms problemen. We gaan ervan uit dat Google deze problemen op korte termijn uit de wereld helpt, want de combinatie iPad en Google Documenten kan nog wel eens heel groot worden!

Deel je ervaringen!
Heb jij Google Documenten al geprobeerd op je iPad? Deel je ervaringen dan in de reacties.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar