Terug naar Google Assistant komt naar de iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Google Assistant komt naar de iPhone

Door Laura Grootaarts18 mei 2017 11:252 min. leestijd0

Google I/O is momenteel in volle gang en Google heeft tijdens deze ontwikkelaarsconferentie bekendgemaakt dat Siri concurrentie krijgt. Google Assistant is voortaan te installeren op de iPhone, als losse app.

Google Assistant app

Net als bij Siri kun je de Google Assistant vragen stellen of hem allerlei opdrachten geven. Zo kun je de Assistant de opdracht geven om een tekstbericht of e-mail te sturen, of om iemand te bellen. Of vraag hem of het verstandig is om vandaag een paraplu mee te nemen als je van huis gaat. Via de Google Assistant kun je ook apps als Netflix, YouTube en Spotify aansturen.

google Assistant

Google Assistant kan echter niet alles wat Siri kan. Dat komt omdat iOS een gesloten systeem is en Apple heeft besloten dat externe ontwikkelaars niet zomaar overal toegang tot hebben. Een simpele opdracht als ‘Stel een wekker in voor 7.00 uur’ kan de Google Assistant dus niet voor je uitvoeren. Maar in zoekopdrachten via Google zal deze app bijvoorbeeld weer beter zijn dan Siri. Een ander voordeel is dat je je vragen en opdrachten ook kunt typen in plaats van hardop uitspreken. Dat maakt de drempel om deze assistent bijvoorbeeld op je werk of op het terras te gebruiken gelijk een stuk minder hoog.

Google Assistant downloaden

Google Assistant meteen downloaden en uitproberen? Dat wordt lastig, want de gratis app staat om te beginnen nog alleen maar in de Amerikaanse App Store. Bovendien spreekt Google’s slimme assistent een hoop talen, maar helaas nog geen Nederlands. Het is niet duidelijk of en wanneer dit alsnog zal gebeuren.

Siri-speaker

Siri-speaker render

De makers van Siri zitten ondertussen ook niet stil. Siri maakt grote stappen voorwaarts. Vorig jaar maakte Siri zijn debuut op de Mac en als de geruchten kloppen, komt er dit jaar een Siri-speaker. Die zou tijdens de WWDC-keynote van 5 juni op het programma staan.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar