Terug naar Apple introduceert goedkopere Retina iMac en 15-inch MacBook Pro met Force Touch
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple introduceert goedkopere Retina iMac en 15-inch MacBook Pro met Force Touch

Door Jelle Mol19 mei 2015 15:092 min. leestijd0

Gisteren waren het nog geruchten, maar ze blijken nu al te kloppen: Apple heeft zojuist een nieuwe iMac en 15-inch MacBook Pro geïntroduceerd. Tegen de verwachting in blijkt het wél om de Retina iMac te gaan, die er een goedkoper broertje bij heeft gekregen. De nieuwe Macs zijn per direct beschikbaar in de Online Store van Apple en in de winkels.

5K Retina iMac

Goedkopere Retina iMac

Vorig jaar oktober lanceerde Apple een splinternieuwe iMac met 5K Retina-display. Tegen de verwachtingen in werd het hele 4K-station maar meteen overgeslagen en kreeg Apple het voor elkaar een waanzinnig mooi scherm met de duizelingwekkende resolutie van 5120 bij 2880 pixels in de iMac te persen. Gezien de specificaties was de prijs van € 2629 zo heel gek nog niet, maar om meer keuze te bieden is daar nu ook een goedkopere variant van € 2329 bijgekomen. Het verschil zit hem voornamelijk in het ontbreken van de Fusion Drive, die de snelheid van een SSD combineert met de opslagcapaciteit van een traditionele harde schijf. Hoeveel trager dat precies is zal uit benchmarks moeten blijken, maar mensen zullen ongetwijfeld wat in willen leveren voor een besparing van € 300.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

15-inch MacBook Pro met Force Touch

Zoals verwacht is ook de 15-inch MacBook Pro voorzien van een Force Touch-trackpad, die in maart al naar de 13-inch Retina MacBook Pro kwam. Ook is de laptop voorzien van een snellere grafische kaart, sneller flashgeheugen en een langere batterijduur. De MacBook Pro is nu in twee basisconfiguraties verkrijgbaar voor respectievelijk € 2249 en € 2799, afhankelijk van de SSD-opslagcapaciteit die je kiest.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar