Terug naar ‘Apple komt volgend jaar met een goedkope iPhone SE 2’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple komt volgend jaar met een goedkope iPhone SE 2’

Door Koen van Ekeren4 september 2019 14:472 min. leestijd0

Wil je een nieuwe iPhone, maar vind je de huidige toestellen te duur? Wacht dan nog een jaar, want er is een goedkope iPhone SE 2 in de maak. Dit schrijft de doorgaans betrouwbare Japanse zakenkrant Nikkei. Het low-budget toestel zou in de lente van 2020 verschijnen en heeft veel weg van de iPhone 8.

Goedkope iPhone SE 2

Volgens de drie bronnen die Nikkei sprak, is de nieuwe iPhone SE gebaseerd op de huidige iPhone 8. De betaalbare iPhone heeft bijvoorbeeld hetzelfde lcd-scherm van 4,7 inch. Daarmee is het toestel groter dan de originele iPhone SE, die een display heeft van 4 inch.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Verder zou het model voorzien zijn van de meeste onderdelen die in de iPhone 11 Pro zitten – het vlaggenschip die Apple op dinsdag 10 september presenteert. Hiermee bedoelen ze waarschijnlijk verschillende interne onderdelen, zoals de processor en camera.

Technisch lijkt de iPhone SE 2 dus op de iPhone 11, maar het design zou sprekend lijken op de iPhone 8. Het scherm is dus bijvoorbeeld even groot, en aan de onderkant vind je er de vertrouwde thuisknop voor Touch ID. Mogelijk ondersteunt de iPhone ook net als de iPhone 8 draadloos opladen.

Prijs

De prijs van de betaalbare iPhone zou nog niet vaststaan. De iPhone SE uit 2016 had een startprijs van 489 euro. Een analist van Wedbush Securities voorspelt tegenover The Sun dat hij rekent op een beginprijs van 499 pond. In Nederland zou dat neerkomen op een prijs van ongeveer 550 euro – iets wat we alleen maar kunnen toejuichen.

De zes iPhones die Apple vanaf 2017 presenteerde, hadden een startprijs van 810,45 euro of hoger. Dat geldt waarschijnlijk ook voor de drie iPhones die Apple aankomende dinsdag presenteert. Het duurste toestel is de iPhone XS Max uit 2018: 1259 euro.

Met de goedkopere iPhone hoopt Apple het marktaandeel op te vijzelen. Zeker in China loopt de iPhone-verkoop ver terug, waar de smartphones van Huawei aan populariteit winnen. In het afgelopen jaar daalde de omzet uit iPhones ongeveer met 15 procent.

In de lente van 2020 weten we mogelijk dus meer. Leuk detail: de iPhone SE werd ook in de lente gepresenteerd, op 21 maart 2016.

Meer weten over iPhone SE 2?
Bekijk dit dossier
iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd

Bron: Nikkei, The Sun.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar