Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple komt volgend jaar met een goedkope iPhone SE 2’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
refurbished iPhone 8 goedkoop


Lees verder na de advertentie

Wil je een nieuwe iPhone, maar vind je de huidige toestellen te duur? Wacht dan nog een jaar, want er is een goedkope iPhone SE 2 in de maak. Dit schrijft de doorgaans betrouwbare Japanse zakenkrant Nikkei. Het low-budget toestel zou in de lente van 2020 verschijnen en heeft veel weg van de iPhone 8.

Goedkope iPhone SE 2

Volgens de drie bronnen die Nikkei sprak, is de nieuwe iPhone SE gebaseerd op de huidige iPhone 8. De betaalbare iPhone heeft bijvoorbeeld hetzelfde lcd-scherm van 4,7 inch. Daarmee is het toestel groter dan de originele iPhone SE, die een display heeft van 4 inch.

Verder zou het model voorzien zijn van de meeste onderdelen die in de iPhone 11 Pro zitten – het vlaggenschip die Apple op dinsdag 10 september presenteert. Hiermee bedoelen ze waarschijnlijk verschillende interne onderdelen, zoals de processor en camera.

Technisch lijkt de iPhone SE 2 dus op de iPhone 11, maar het design zou sprekend lijken op de iPhone 8. Het scherm is dus bijvoorbeeld even groot, en aan de onderkant vind je er de vertrouwde thuisknop voor Touch ID. Mogelijk ondersteunt de iPhone ook net als de iPhone 8 draadloos opladen.

Prijs


kooptip

De prijs van de betaalbare iPhone zou nog niet vaststaan. De iPhone SE uit 2016 had een startprijs van 489 euro. Een analist van Wedbush Securities voorspelt tegenover The Sun dat hij rekent op een beginprijs van 499 pond. In Nederland zou dat neerkomen op een prijs van ongeveer 550 euro – iets wat we alleen maar kunnen toejuichen.

De zes iPhones die Apple vanaf 2017 presenteerde, hadden een startprijs van 810,45 euro of hoger. Dat geldt waarschijnlijk ook voor de drie iPhones die Apple aankomende dinsdag presenteert. Het duurste toestel is de iPhone XS Max uit 2018: 1259 euro.

Met de goedkopere iPhone hoopt Apple het marktaandeel op te vijzelen. Zeker in China loopt de iPhone-verkoop ver terug, waar de smartphones van Huawei aan populariteit winnen. In het afgelopen jaar daalde de omzet uit iPhones ongeveer met 15 procent.

In de lente van 2020 weten we mogelijk dus meer. Leuk detail: de iPhone SE werd ook in de lente gepresenteerd, op 21 maart 2016.

Bron: Nikkei, The Sun.