Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Op de valreep groot lek: goedkope iPhone 9 verschijnt in vijf kleuren

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
nieuwe iPhone Xc concept


Lees verder na de advertentie

Een iPhone X-achtig toestel, maar dan goedkoop. Zo’n toestel willen we allemaal wel. Vanavond presenteert Apple deze iPhone, die waarschijnlijk de iPhone Xr, iPhone Xc of iPhone 9 heet. En daar weten we al een heleboel van, bijvoorbeeld door de simkaarthouders die nu zijn gelekt.

kleuren iPhone 9

Lek goedkope iPhone 9

De foto van de simkaarthouders werd gedeeld door Ben Geskin, een bekende Apple-lekker. Mocht het inderdaad om de simlades van de iPhone 9 gaan, dan is de 6,1-inch iPhone verkrijgbaar in minstens vijf kleuren” spacegrijs, zilver, rood, blauw en bruin (taupe).

Dat de goedkope iPhone beschikbaar is in allerlei kleuropties, is geen nieuw gerucht. De bekende Apple-analist meldde in juni al dat de budget-iPhone van 2018 wordt ondergedompeld in allerlei vrolijke kleuren. De analist noemde de kleuren van de simkaarthouders, maar hij had het ook over een oranje variant.


kooptip

Vorige week lekten ook al foto’s van dummy-modellen van de iPhone 9 uit. Hier zijn een rode, witte en blauwe variant te zien. Het blauwe model is echter veel donkerder van kleur dan de gelekte simkaarthouder.

Populairste iPhone

Analisten verwachten dat de iPhone 9 de meest begeerde iPhone van 2018 wordt. Het model zou de looks hebben van de iPhone X: Touch ID verdwijnt dus; het ontgrendelen doe je met Face ID. Hierdoor heeft de lcd-iPhone een scherm dat de hele voorkant beslaat.

Door goedkopere onderdelen is de nieuwe iPhone een stuk goedkoper. Het scherm is bijvoorbeeld van lcd in plaats van oled, het frame is van aluminium, 3D Touch ontbreekt en de iPhone een enkele camera. Hierdoor kan Apple het toestel veel goedkoper produceren dan de iPhone X, die na de lancering 1159 euro kostte. Naar verwachting komt de prijs van de iPhone 9 uit op ongeveer 810 euro.

Apple keynote volgen

Vanavond weten we het: vanaf 19:00 uur presenteert Apple de drie nieuwe iPhones. Uiteraard zit de redactie van iCreate hier bovenop. Bezoek icreatemagazine.nl vanavond voor het laatste keynote-nieuws.