Terug naar 'Apple werkt aan Beats HomePod van nog geen 200 dollar'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple werkt aan Beats HomePod van nog geen 200 dollar'

Door Laura Grootaarts21 mei 2018 10:292 min. leestijd1

Geruchten over een nieuwe en goedkopere HomePod zijn er al sinds de HomePod-release begin dit jaar. Wel nieuw is dat deze misschien verkocht gaat worden onder de merknaam Beats. Eind 2018 moet de speaker in de winkels liggen.

goedkope HomePod beats

Goedkope Beats HomePod

Al vrij snel na de release van de HomePod werd er gespeculeerd over een veel goedkopere HomePod mini. Deze zou hooguit 200 dollar kosten, waar zijn grote broer 349 kost. Volgens de website LoveiOS is Apple momenteel in gesprek met chip-fabrikant MediaTek: deze is in de running om de processors voor de nieuwe, goedkopere HomePod-variant te gaan leveren. Deze HomePod zou dus het Beats-label opgeplakt krijgen, zodat de originele HomePod een exclusief en high-end Apple-product blijft.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Concurrentie voor Amazon en Google

Apple zou op deze manier de concurrentie aan kunnen gaan met de veel prijsvriendelijkere Amazon Echo Dot en Google Home Mini. De verkoop van HomePod valt tot nu toe nogal tegen, met een aandeel van slechts 6 procent in de globale smartspeaker-markt. Helemaal eerlijk is dit overigens niet, want de HomePod is verkrijgbaar in slechts een beperkt aantal Engelstalige landen.

Om een goedkopere HomePod te kunnen maken, moeten er ongetwijfeld concessies worden gedaan. Welke is tot nu toe niet duidelijk. Wellicht krijgt deze HomePod geen Siri – Beats is immers een merk met de focus op audio. Dankzij AirPlay 2 zou je Siri op je iPhone kunnen gebruiken voor het besturen van de speaker.

Beats

Beats Electronics is een deel van Apple dat koptelefoons, oordopjes en speakers produceert. Het bedrijf is opgericht door rapper Dr. Dre en Jimmy Iovine. In 2014 werd de koptelefoonmaker overgenomen door Apple, voor het bedrag van 3 miljard dollar.

Lees ook ons dossier over HomePod.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
WilcoVx
Lezer
WilcoVx

Allemaal toch onzinnig gedoe met deze over het algemeen slappe (mono-) audio producten met een weergave waar je 20 jaar geleden nog niks van zou moeten hebben.

Een simpel goed stereo-setje doet het gewoon véél beter, komt je (of de) muziek pas echt tot zijn recht.

Enne… “een exclusief high-end ……-product”? Niet aan dat soort gekke termen beginnen.

En hoe waardevol/nuttig is dat geklets tegen/van zo’n ding nu echt?

Apple kan, wat mij betreft, zich weer beter bezig gaan houden met een goede Macintosh te maken die ook nog redelijk betaalbaar is.comment image