Terug naar Gezichtsherkenning iPhone 8 bijzonder geavanceerd: ‘Werkt in miljoenen van een seconde’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Gezichtsherkenning iPhone 8 bijzonder geavanceerd: ‘Werkt in miljoenen van een seconde’

Door Koen van Ekeren21 augustus 2017 15:502 min. leestijd1

Het heeft er alle schijn van dat je de iPhone 8 straks met behulp van gezichtsherkenning ontgrendelt. De technologie lijkt bijzonder geavanceerd te zijn; het zou slechts ‘een paar miljoenen van een seconde’ nodig hebben een gezicht te detecteren.

Gezichtsherkenning iPhone 8

Gezichtsherkenning iPhone 8

Dit schrijft de doorgaans betrouwbare zakenkrant Korea Herald. De Koreaanse krant vermoedt dat Apple er niet in geslaagd is om de vingerafdrukscanner in het scherm te integreren. Gezichtsherkenning zou daarmee niet een aanvulling zijn op Touch ID, maar dienen als een vervanging van het systeem.

Eerder slaagde Samsung er bij haar Galaxy S8 niet in om de vingerafdrukscanner onder het scherm te plaatsen. Zij weken vervolgens uit naar plan B: een vingerafdrukscanner op de achterkant van het toestel.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple Pay

Naast het ontgrendelen van je iPhone, wordt de technologie voor gezichtsherkenning waarschijnlijk ook gebruikt voor betalingen met Apple Pay. Bij een betaling is het dan niet nodig om een wachtwoord in te toetsen. Dit is een stuk veiliger dan Touch ID en werkt – zeker gezien de bron van Korea Herald – ook een stuk sneller.

Eerdere lekken suggereerden al dat Apple’s gezichtsherkenningssysteem (fijn Scrabble-woord) bijzonder goed in elkaar zit. Zo zou het detecteren van gezichten ook werken in het donker, of wanneer je iPhone plat op tafel ligt.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Floris
Lezer
Floris

We wachten het rustig af. Heb al zoveel zogenaamde revoluties van Apple zien voorspellen en het is iedere keer niets. Apple is een evolutionair bedrijf geen revolutionair bedrijf. Nu pas een Oled scherm naar voorbeeld van de Samsung Galaxy S5, S6, S7 en S8, draadloos opladen naar voorbeeld van de S6, S7 en S8, een glazen achterkant naar voorbeeld van de Samsung Galaxy S6, S7 en S8 en een more-or-less bezelless scherm naar voorbeeld van de Samsung Galaxy S6, S7 en S8. De vingerafdruk scanner aan de achterkant naar voorbeeld van de Galaxy S8. En dan nu weer gezichtsherkenning naar… Lees meer »