Terug naar Gesteggel bij New York Times over iPad-abonnement
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Gesteggel bij New York Times over iPad-abonnement

Door Redactie iCreate17 februari 2010 14:092 min. leestijd0

Er is gesteggel bij de New York Times over de prijs van hun digitale krant voor de iPad. Volgens Gawker.com willen zowel de afdeling ‘print’ als de afdeling ‘digitaal’ de leiding over het iPad-project. Dit klinkt als een boel saaie vergaderingen achter gesloten deuren, maar de uitkomst van deze machtsstrijd heeft aanzienlijke gevolgen voor de consument: financiële gevolgen.

De afdeling ‘print’ beschouwt de iPad als een nieuwe mogelijkheid om de krant te distribueren. De afdeling wil 20 a 30 dollar per maand berekenen voor een digitaal iPad-abonnement. Dit is een fors bedrag, maar daar zit een idee achter. De New York Times vreest dat de consumenten de krant van papier zullen inruilen voor een iPad-versie wanneer ze dezelfde content op de iPad veel goedkoper kunnen krijgen. De digitale krant voor de iPad is nog steeds wel minder duur dan zeven dagen per week een papieren krantje op de mat: dat kost namelijk 45 dollar per maand. Dat de digitale versie geen papier-, druk- en distributiekosten met zich meebrengt wordt blijkbaar enigszins doorberekend.

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

De afdeling ‘digitaal’ mikt op maandelijkse abonnementskosten van 10 dollar. Volgens deze afdeling hoeft de digitale versie niet de papieren krant te redden. De content wordt digitaal aangeleverd om de krant te drukken, een digitale kant is dus eigenlijk een makkie. Bovendien kunnen abonnees van de New York Times nu al gratis een digitale versie van de krant online lezen, een bedrag van 30 dollar is volgens hen daarom veel teveel.

Als deze krantgigant uit New York wil overleven moeten de afdelingen snel tot een besluit komen, de iPad ligt al over 6 weken in de winkel.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar