Terug naar Gerucht: OS X heet binnenkort (weer) macOS
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Gerucht: OS X heet binnenkort (weer) macOS

Door Sven Lamers30 maart 2016 16:182 min. leestijd0

iOS, watchOS, tvOS: de namen van Apple’s besturingssystemen zijn volgens een vast stramien opgebouwd. Maar een systeem blijft moedig weerstand bieden aan deze naamgeving – OS X. Mogelijk komt daar binnenkort verandering in. In een systeembestand van de huidige OS X 10.11.4 is namelijk een verwijzing te vinden naar ‘macOS’.

Snuffelen in systeembestanden

Een lezer van het Braziliaanse MacMagazine heeft ontdekt dat een interface-bestand van het Apple-hulpprogramma FlightUtilities ‘FUFlightViewController_macOS.nib’ heet – en dus niet ‘FUFlightViewController_OSX.nib’. Dat duidt erop dat Apple van plan is om de naam van zijn besturingssysteem te veranderen. Misschien krijgen we in de zomer tijdens de WWDC dus geen OS X 10.12, maar een macOS 11? Wie weet.

macOS verwijzing

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Mac OS van vroeger

Het besturingssysteem van de Mac heette bijna twee decennia ‘Mac OS’, gevolgd door een versienummer. In 2002 verscheen Mac OS X en zo’n tien jaar later haalde de marketingafdeling van Apple het woordje ‘Mac’ weg. Sindsdien heet het besturingssysteem OS X, gevolgd door het versienummer en een codenaam. Op dit moment is dat dus OS X 10.11 El Capitan. Terwijl eerst verschillende soorten katten voor de codenaam werden gebruikt, is Apple sinds OS X 10.9 overgestapt op bekende plaatsen in Californië.

tvOS, watchOS, iOS en macOS

OS X past niet meer in de gebruikelijke naamgeving van Apple’s besturingssystemen. iPhone en iPad heten al jaren ‘iOS’, Apple Watch en Apple TV sinds 2015 ‘watchOS’ en ‘tvOS’. De naam ‘macOS’ zou hier dus prima bij passen, ook al worden alle Mac-producten wel met een hoofdletter geschreven. Maar ja, dat kun je ook over de Apple Watch en Apple TV zeggen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar