Terug naar 'Gênante autocorrectie-fouten straks verleden tijd'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Gênante autocorrectie-fouten straks verleden tijd'

Door Laura Grootaarts29 april 2016 11:112 min. leestijd0

Iedereen met een iPhone kent het probleem: je typt razendsnel een berichtje en tikt direct op verzenden. Zonder dat je het merkte, heeft die handige autocorrectie-functie een heel normaal woord veranderd in iets héél anders. Als je geluk hebt in iets grappigs, maar meestal realiseer je je na een seconde dat je je tante zojuist een oneerbaar voorstel hebt gedaan. Apple heeft nu een patent aangevraagd dat dit soort situaties moet voorkomen, meldt AppleInsider.

autocorrectie

Autocorrectie wordt gemarkeerd

Als het patent daadwerkelijk zijn weg weet te vinden naar de iPhone, dan is het straks voor de ontvanger een stuk duidelijker als er iets in het bericht door autocorrectie is gewijzigd. Woorden die op deze manier zijn aangepast, worden dan namelijk gemarkeerd. Ook verschijnt er een rijtje met mogelijke alternatieven. Dus als een bericht vreemd overkomt én op deze manier gemarkeerd is, dan weet de ontvanger dat je waarschijnlijk iets anders bedoelde.

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

Wat er oorspronkelijk gestaan heeft, blijft overigens wel verborgen. En dat is wel zo fijn op het moment dat autocorrectie geheel terecht een akelige typfout uit je bericht heeft gevist.

Wanneer verschijnt deze nieuwe functie?

Met de patenten die Apple aanvraagt, is het altijd maar de vraag of er ook echt iets mee gedaan wordt. Maar deze gaat wel op ons wensenlijstje voor iOS 10. Over dit nieuwe besturingssysteem voor de iPhone en de iPad horen we meer tijdens de WWDC (Apple’s conferentie voor ontwikkelaars) begin juni.

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar