Terug naar Gelekte iPhone 8-case: zo verhoudt hij tot iPhone 7 en 7 Plus (video)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Gelekte iPhone 8-case: zo verhoudt hij tot iPhone 7 en 7 Plus (video)

Door Daan Jeuken26 mei 2017 09:572 min. leestijd1

Eerder deze week lekte er een dummy van de iPhone 8 uit, die een behoorlijk beeld geeft over hoe het apparaat er (waarschijnlijk) uit komt te zien. Nu heeft het Japanse blog Mocatakara zijn hand weten te leggen op een hoesje voor de nieuwe iPhone. Die laat perfect zien hoe de iPhone 8 verhoudt tot de iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Formaat iPhone 8

Op de afbeelding ligt de iPhone 8-case tussen de iPhone 7 en iPhone 7 Plus in. Hieraan is direct te zien dat de iPhone 8 maar iets groter wordt dan de iPhone 7 en een stuk kleiner dan de 7 Plus. Wel wordt hij iets dikker dan beide. Volgens Macotakara wordt de iPhone 8 144 x 71 x 7,7 mm – de iPhone 7 meet 138,3 x 67,1 x 7,1 mm, de 7 Plus 158,2 x 77,9 x 7,3 mm.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Groot scherm in kleine behuizing

Deze vergelijking ‘bevestigt’ de hoop van veel iPhone-gebruikers. Het toestelformaat van de 7 is ideaal, maar het 5,5-inch scherm van de 7 Plus is ook heerlijk. De iPhone 8 moet het beste van twee werelden worden: een 5,8-inch scherm (nog groter dan de 7 Plus dus) in een behuizing van ongeveer iPhone 7-proporties. Dat de iPhone ook iets dikker wordt, doet vermoeden dat er niet wordt beknibbeld op de batterij – ook een wens van velen.

Grotere dubbele camera

Wat op de afbeeldingen ook opvalt, is de dubbele camera: deze is verticaal – zoals al in meerdere geruchten naar voren kwam – maar is bovenal beduidend groter dan de dubbele camera van de 7 Plus. Dit belooft dus weer flinke camera-verbeteringen, mogelijk met Augmented Reality-toepassingen.

Aan/uit-knop verschoven

Door de grotere en verticale camera, komt de aan/uit-knop in de verdrukking. Deze is dan ook iets verschoven naar beneden.

Geen Touch ID op achterkant?

De cases hebben ook geen uitsparing voor Touch ID aan de achterkant. De kans is groot dat deze cases zijn gemaakt op basis van de eerder gelekte dummy’s, dus wat dat betreft zijn ze allerminst een bevestiging van dit feit. Toch juichen wij elk gerucht dat wijst op geen vingerafdrukscanner op de achterkant van harte toe.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 8
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Callan
Lezer
Callan

Dat de dikte is toegenomen lijkt me eerder toe te schrijven aan de touch-id in (of achter) het scherm, dan aan een dikkere batterij.