Terug naar Gelekte iPad Pro-hoezen verklappen nieuwe details
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Gelekte iPad Pro-hoezen verklappen nieuwe details

Door Laura Grootaarts23 mei 2017 09:282 min. leestijd0

Apple’s WWDC is over het algemeen een software-feestje, maar het lijkt er sterk op dat er dit jaar ook hardware op het programma staat. Het zou weleens hét moment kunnen zijn waarop Apple een nieuwe 10,5-inch en een vernieuwde 12,9-inch iPad Pro introduceert. Daarvan zijn nu hoesjes opgedoken.

Foto’s van de beide iPad Pro-hoezen werden onder meer gedeeld door het Twitter-account @VenyaGeskin1. De iPad-hoesjes in kwestie verklappen natuurlijk niet alles over de nieuwe toestellen, maar we zien wel een aantal opvallende details. Zo heeft de 10,5-inch iPad Pro vier speakergaatjes en dus net zoveel speakers als de huidige iPad Pro.

De uitsparing voor de cameralens lijkt bij beide hoezen wat langgerekt, maar het gaat niet om een verticale dubbele camera: er is ruimte voor een lens met daaronder een flitser. Dat laatste is nieuw voor de 12,9-inch iPad Pro. De hoezen hebben allebei een houder voor de Apple Pencil, dus ook die zal ondersteund worden. De cases hebben ook een uitsparing voor een reguliere koptelefoonaansluiting – bij de iPhone 7 (Plus) vorige jaar moest deze het veld ruimen.

Hoes 10,5-inch iPad

10,5 inch iPad hoes
Verder dook er vanuit een andere bron ook nog een foto op van een 9,7-inch iPad die in een hoes van de nieuwe 10,5-inch iPad ligt. Hierbij valt op dat die qua formaten niet zo heel veel van elkaar verschillen. De 10,5-inch iPad heeft een scherm dat aanmerkelijk groter is dan dat van de 9,7-inch: de behuizing is vergelijkbaar, maar de randen om het scherm heen zijn een stuk subtieler. Helemaal randloos is het scherm niet, en de rand aan de onderzijde van het scherm is nog altijd breed genoeg voor een thuisknop.

WWDC op 5 juni

Binnen twee weken weten we meer: op 5 juni staart Apple’s ontwikkelaarsconferentie WWDC met een keynote. Hierin is er naast de nieuwe 10,5-inch iPad voornamelijk ook aandacht voor de vernieuwde versies van de besturingssystemen, waaronder iOS 11. Verder staat er waarschijnlijk ook een Siri-speaker gepland.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar