Terug naar Gelekte foto’s van MacBook Pro bevestigen OLED-balk
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Gelekte foto’s van MacBook Pro bevestigen OLED-balk

Door Sven Lamers1 juni 2016 10:242 min. leestijd0

Apple gaat nog dit jaar nieuwe MacBook Pro’s lanceren. Volgens een gerucht heeft het toetsenbord van de nieuwe Apple laptops geen functietoetsen meer. In plaats voor de bovenste toetsen komt naar verluidt een touchscreen-balk op basis van OLED. Cult of Mac heeft nu gelekte foto’s gepubliceerd die dit bevestigen.

MacBook Pro OLED

Geen functietoetsen

Op de foto’s zijn de gebruikelijke uitsparingen voor de toetsen van het toetsenbord te zien. Maar die uitsparingen ontbreken in de bovenste rij, wat ruimte maakt voor de plaatsing van een touchscreen. Op basis van de foto’s zou het tweede beeldscherm dus ongeveer zo groot zijn als de rij functietoetsen van de huidige modellen.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

In de rechterbovenhoek, waar nu de aan/uit-knop zit, zou theoretisch plaats zijn voor een vingerafdruksensor á la Touch ID. De rest van het toetsenbord en het trackpad zijn volgens Cult of Mac daarentegen identiek aan de huidige MacBook Pro-modellen.

Aansluitingen

Daarnaast zijn op de foto’s de aansluitingen aan de zijkant van het apparaat te zien. Zo krijgen de nieuwe MacBook Pro’s slechts vier usb-c-aansluitingen en een gewone 3,5 mm-koptelefoonaansluiting. Dat zou betekenen dat de MagSafe-aansluiting voor het opladen komt te vervallen, evenals de SD-kaartlezer. Net als bij de MacBook zou de accu in de toekomst via de usb-c-aansluitingen kunnen worden geladen.

Ten slotte duiden de foto’s erop dat de MacBook Pro-modellen iets dunner zijn dan de huidige modellen, maar dat is slecht te zien.

MacBook Pro OLED zijkant

Verschijningsdatum

Volgens de laatste info moet de nieuwe MacBook Pro pas in het vierde kwartaal van dit jaar verschijnen. Maar misschien horen we er al meer over tijdens de WWDC, Apple’s ontwikklelaarsconferentie die plaatsvindt van 13 tot en met 17 juni.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar