Terug naar Geen ruimte meer op je iPhone? Je bent niet de enige
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Geen ruimte meer op je iPhone? Je bent niet de enige

Door Jelle Mol21 januari 2015 17:362 min. leestijd2

Moet jij ook om de zoveel tijd foto’s of apps verwijderen om ruimte vrij te maken op je iPhone? Je bent niet de enige die met dit probleem kampt, als we de resultaten van deze enquête moeten geloven. Daaruit blijkt dat bijna een kwart van de gebruikers minimaal één keer per maand een schoonmaak moet houden om weer verder te kunnen op zijn iPhone.

Onderzoek opslag iPhone

Te weinig opslag

De ontwikkelaars van de foto-app IceCream voerden het onderzoek (waaraan je ook zelf kunt deelnemen) uit onder ruim 1000 respondenten in de VS en Engeland. In totaal rapporteerde tweederde van de gebruikers zo nu en dan te weinig geheugen beschikbaar te hebben, voornamelijk als gevolg van foto-opslag. Vooral de bezitters van een 16 GB iPhone worden hierdoor getroffen, en dat zijn er behoorlijk wat. Telecomprovider Telefonica/O2 meldt dat van de laatste miljoen verkochte iPhones in Engeland 91% een 8 of 16 GB-variant betreft. Van het totaal aantal iPhones zou slechts een kwart over meer dan 16 GB opslag beschikken.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Beperkte opslag maakt gebruikers niet alleen ontevreden, het weerhoudt ze ook om te updaten naar het nieuwste besturingssysteem, zo blijkt uit de gebruikscijfers van iOS 8.

Wel 16 GB, geen 32

De keuze om met de introductie van de iPhone 6 de 32 GB-versie te schrappen en de 16 GB te behouden, heeft het er – behalve voor Apple’s portemonnee – niet veel beter op gemaakt. Kopers die van plan waren een duurdere variant te kiezen, zijn nu beter af met meer opslag, maar de goedkoopste iPhone moet het nog steeds doen met een karige 16 GB. Apple zelf stelt dat een groot deel van het probleem opgelost kan worden door iCloud-fotobibliotheek in te schakelen.

Welk model heb jij en hoevaak heb je ruimtegebrek?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Ron
Lezer
Ron

Picturelife, is the thing !
Mooie goede app voor ios en mac voor foto-opslag en bewerken

mission555
Lezer
mission555

het is niet alleen dat, ik heb de foto’s er al af gegooid, maar muziek werkt ook niet. Wat mij vooral gek maakt is de cloud, de drive, de match.. etc etc.. ik wil weer terug naar een harde schijf op mijn bureau waar ik vanaf haal wat ik nodig heb.
Ik wandelde vorige week in het bos en hopla plots downloade navigon zich.. totaal onverwachts.. buiten bundel mobiele data.. EN hopla telefoon overbelast en onbruikbaar..
Dus dan nu ook maar Navigon eraf gegooid en voortaan google maps gebruiken..