Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Er komt misschien toch geen nieuwe iPhone SE 2

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone SE


Lees verder na de advertentie

Al tijden circuleren er allerlei geruchten over de komst van een nieuwe iPhone SE 2 in het tweede kwartaal van 2018. Verheug je toch nog maar niet te veel op dit toestel: Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft in ieder geval ernstige twijfels.

Geen nieuwe iPhone SE 2: te druk met andere iPhones

Kuo is ervan overtuigd dat Apple dit jaar drie echt nieuwe iPhone-modellen lanceert en dat ze daar hun handen al meer dan vol aan hebben. Het gaat dan om een tweede generatie iPhone X met een geheel herzien intern design, een 6,5-inch iPhone X Plus en een goedkopere 6,1-inch iPhone zonder oled-scherm maar met Face ID.

Vorig jaar bracht Apple drie nieuwe iPhones uit: de iPhone 8, de iPhone 8 Plus en de iPhone X. Om dit voor elkaar te krijgen, moest Apple alle zeilen bijzetten. De iPhone X, het toestel met het ingewikkeldste design, liep vertraging op en lag pas in november in de winkels. Als er dit jaar vier toestellen moeten verschijnen, heeft Apple simpelweg te weinig mankracht.

Toch nog een kleine kans op nieuwe SE

Toch zijn de kansen op een nieuwe iPhone SE 2 nog niet helemaal verkeken. Maar als er eentje komt, dan is die waarschijnlijk veel minder vernieuwend dan tot nu toe gedacht werd. Gisteren werd er nog druk gespeculeerd over een iPhone SE 2 met draadloos opladen en een glazen achterzijde, maar volgens Kuo moeten we hooguit denken aan een snellere processor zodat de SE 2 straks goed uit de voeten kan met iOS 12.


kooptip

Lees ook ons dossier over de iPhone SE 2.