Terug naar ‘Apple heeft iPhone SE 2 geschrapt’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple heeft iPhone SE 2 geschrapt’

Door Laura Grootaarts19 juni 2018 10:532 min. leestijd2

Tijdens Apple’s WWDC-keynote begin deze maand schitterde de iPhone SE 2 door afwezigheid. Slecht nieuws voor mensen die nu dus nog altijd met smart zitten te wachten op een SE 2: volgens insiders heeft Apple het toestel geannuleerd.

Toch geen iPhone SE 2

Volgens hoesjesmaker Olixar verschijnen er dit jaar drie nieuwe iPhones. Ze noemen – net zoals veel anderen – de 5,8-inch iPhone XI, de 6,5-inch iPhone XI Plus en de 6,1-inch iPhone 9. De iPhone 9 krijgt een lcd-scherm en wordt de goedkoopste van het stel. Het alternatief dus voor de iPhone SE 2. Maar als het je niet om de prijs, maar om de handzaamheid gaat, dan is de iPhone 9 niet wat je zoekt. De iPhone SE heeft een schermdiagonaal van 4 inch en is dus stukken compacter.

iPhone SE 2 ontwerp screenprotector

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Olixar kwam vlak voor de keynote nog met een iPhone SE 2-screenprotector op de proppen en sloeg daarmee de plank mis. Maar daarvoor hebben ze een verklaring. De hoesjesfabrikant beweert dat Apple wel degelijk een heel eind op weg was met de SE 2 (of de iPhone X mini) maar er op het laatste moment van heeft afgezien. Apple focust zich dit jaar liever op de nieuwe iPhone XI (Plus) en de iPhone 9.

Hoesjesmaker zijn over het algemeen geen goede bron voor dit soort informatie, maar Olixar heeft wat dit betreft een goede staat van dienst – de bovenstaande screenprotector daargelaten.

‘Special Edition’

Wat we natuurlijk niet moeten vergeten is waar de letters ‘SE’ voor staan: Special Edition. Het is heel goed mogelijk dat Apple het destijds écht heeft bedoeld als speciale en eenmalige uitgave. Misschien dat Apple zelfs overvallen is door het succes van het kleine toestel, in deze tijd waarin de smartphone-markt juist gedomineerd wordt door groot-groter-grootst.

Het zou bovendien ook niet de eerste keer zijn dat Apple een type iPhone slechts in één versie op de markt brengt. De kleurrijke iPhone 5c uit 2013 was ook geen lang leven beschoren. Hoe dan ook: we hopen stiekem toch dat Olixar er helemaal naast zit en dat we dit jaar of anders in 2019 een iPhone SE 2 mogen verwelkomen.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Suus
Lezer
Suus

Gaat het hele idee van de Iphone SE2 of Iphone 9 nu van de baan?