Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws

Internet op nieuwe Apple Watch: het lukt Apple niet

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
Apple Watch Ion-X-glas


Lees verder na de advertentie

De plannen van Apple om de nieuwe Apple Watch mobiele data te geven, zijn uitgelopen op een mislukking. Apple wilde de Watch hiermee minder afhankelijk maken van de iPhone, maar liep hierbij tegen technische beperkingen aan. Dat meldt Bloomberg.
Apple Watch

Problemen met de batterij

Apple was serieus van plan om bij de nieuwe Apple Watch mobiele ondersteuning in te bouwen. Het bedrijf was zelfs al in gesprek met mobiele providers in zowel Amerika als Europa om de smartwatch toegang te verschaffen tot hun netwerken. Maar er bleken nog wat technische problemen te zijn, het grootste obstakel was een te hoog batterijverbruik. Apple is nu op zoek naar een technologie die iets accuvriendelijker is, maar de kans is groot dat die pas bij een volgende generatie van de Watch kan worden ingezet.

Apple Watch met GPS

Mogelijk komt er dit najaar wel een nieuwe Apple Watch. Een mooie ontwikkeling hierbij is dat het horloge wordt uitgerust met een GPS-ontvanger en een barometer. Dat betekent dat je als hardloper of wandelaar je iPhone in ieder geval thuis kunt laten liggen want het horloge houdt je locatie en je route bij. Maar door het achterwege laten van mobiele ondersteuning, blijf je voor veel zaken nog altijd afhankelijk van een koppeling met de iPhone. Bijvoorbeeld als je berichten wilt versturen of ontvangen.

Pocket Yoga Apple Watch


kooptip

Wanneer de nieuwe Apple Watch exact verschijnt, weten we nog niet. Analisten voorspellen dat Apple twee nieuwe modellen voor ons in petto heeft: een iets verbeterde en snellere Apple Watch 1, en een Apple Watch 2 met o.a. GPS. Begin deze zomer werd ook het nieuwe besturingssysteem watchOS 3 aangekondigd: dat staat voor dit najaar op het programma. Het horloge moet hiermee sneller worden, het typen van berichten wordt vergemakkelijkt doordat je letters op het scherm kunt krabbelen en er komt een yoga-app: Breathe.