Terug naar Loopt Apple’s oktober-event gevaar?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Loopt Apple’s oktober-event gevaar?

Door Laura Grootaarts11 september 2023 09:472 min. leestijd0

Komt er dit jaar wel een Apple-event in oktober? Het zou zomaar kunnen van niet. Betekent het dat we dan na het event van morgen geen nieuwe Apple-producten meer hoeven te verwachten? Dat toch ook weer niet.

Apple-event oktober 2023 – Tim Cook

Apple-event oktober 2023

In oktober is er vaker wel dan niet een Apple-event, dat draait dan meestal om nieuwe Macs. Maar volgens Apple-kenner Mark Gurman is 2023 weer een van die jaren zonder Apple-event in oktober – overigens net zoals vorig jaar. Volgens Gurman heeft Apple eenvoudigweg te weinig onthullingen om een compleet event mee te vullen.Toch komen er wel degelijk nog producten aan later dit najaar. Wat mag je dan verwachten?

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Toch nieuwe Apple-producten

Gurman noemt om te beginnen een nieuwe iPad Air die ergens in oktober zou moeten verschijnen. Dat zou dan ook meteen de enige vernieuwde iPad van dit jaar zijn. Maar de vernieuwingen zijn zo marginaal, dat Apple het uitsturen van een persbericht voldoende vindt. En de nieuwe Macs dan, want daar draait het oktober-event toch doorgaans om? Het lijkt erop dat die niet op tijd klaar zijn voor oktober. Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo werkt Apple aan een MacBook met M3-chip, maar is deze pas tegen het einde van het jaar klaar. Oktober komt simpelweg te vroeg. Ook deze Macs worden waarschijnlijk onthuld middels een persbericht.

Kopie van vorig jaar

De situatie doet sterk denken aan die van vorig jaar, want ook toen bleef een oktober-event uit. Wel werden er diverse nieuwe producten aangekondigd: een iPad 2022, een nieuwe Apple TV 4K en een iPad Pro met M2-chip. In januari volgden nog een Mac mini, een MacBook Pro met M2 Pro/Max en de nieuwe HomePod. Een hoop producten alles bij elkaar, maar blijkbaar toch niet genoeg om een event mee te vullen; allemaal werden ze geïntroduceerd met een persbericht.

Maar eerst nog het september-event

Wat in ieder geval wél doorgaat, is het september-event van Apple. Morgen vindt Apple’s Wonderlust-event plaats en we verwachten dan de aankondiging van onder meer de nieuwe iPhone 15-serie en de Apple Watch Series 9. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar