Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws

Gurman: ‘Geen Apple-event op 16 maart’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Tim Cook Apple Park


Lees verder na de advertentie

Apple heeft geen plannen voor een event op 16 maart. Vorige week waren er nog geruchten over het eerste Apple-event van dit jaar, maar volgens Mark Gurman van Bloomberg kloppen deze niet. Betekent dat dan ook dat je dit voorjaar geen nieuwe Apple-producten hoeft te verwachten?

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Geen Apple-event 16 maart

Het Zuid-Koreaanse Economic Daily News claimde vorige week dat er op dinsdag 16 maart een Apple-event zou zijn. Apple zou dan onder meer een nieuwe iPad Pro en een iPad mini presenteren. Ook de langverwachte AirTags – een Tile-achtige tracker om al je kostbare spullen mee in de gaten te houden – zou gelanceerd worden.


kooptip

Een Tweet van de doorgaans zeer betrouwbare Apple-insider Mark Gurman zet echter alles weer op losse schroeven. Volgens hem komt er op 16 maart geen event. In een aanvullende tweet zegt hij bovendien: ‘De lancering is niet op de 16e’. Daarmee houdt hij de mogelijkheid voor een event op een andere dag in maart dus nog altijd open.

Product-lanceringen in het voorjaar

Over het gerucht van vorige week waren we sowieso al sceptisch. Economic Daily News baseerde zich op de uitspraken van verschillende schimmige Twitter-accounts, die geen goede reputatie hebben als het gaat om dit soort voorspellingen. Toch is een (online) event in maart heel goed denkbaar. Er zijn sterke aanwijzingen voor allerlei producten die op het punt staan om gereleased te worden: AirTags, iPad Pro, iPad mini, maar ook AirPods en misschien zelfs een iMac.

Apple organiseert bovendien regelmatig events in het voorjaar. De laatste jaren werden alleen 2017 en 2020 overgeslagen. Dat er vorig jaar geen event was, had mogelijk ook te maken met de pandemie. Toch werden er ook vorig jaar nieuwe producten gelanceerd, onder meer de iPad Pro met Magic Keyboard in maart, en de tweede generatie iPhone SE in april. Deze werden toen allemaal aangekondigd door middel van een persbericht.

Kortom: een event in maart behoort nog altijd tot de mogelijkheden – maar dan niet op de zestiende. En komt er geen event? Dan mag je alsnog nieuwe producten verwachten, maar dan worden ze aangekondigd in een persbericht.