Terug naar GarageBand '11 leent functies van grote broer Logic
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

GarageBand '11 leent functies van grote broer Logic

Door Redactie iCreate21 oktober 2010 11:452 min. leestijd1

Als muzikant zonder al te veel technische kennis zit je bij Apple gebakken. Dat blijkt maar weer eens uit de keynote die Steve Jobs gisteren gaf, waarin onder meer iLife ’11 werd gepresenteerd. GarageBand ’11 kent twee belangrijke nieuwe functies: ‘Flex Time’ en ‘Groove Matching’. Beide functies zijn gebaseerd op al bestaande technieken in Apple’s professionele audiosuite Logic.

Flex Time
Flex Time is rechtstreeks afkomstig uit Logic en maakt het mogelijk ‘scheve’ noten recht te trekken in het juiste ritme. Dit is zonder twijfel een waardevolle toevoeging, waaraan je als (thuis)muzikant veel plezier kunt beleven. Vooral omdat het zo eenvoudig werkt: je klikt op een bepaald punt in het audiospoor en sleept naar links om het fragment korter te maken en naar rechts om de toon juist uit te rekken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Groove Matching
Groove Matching is sterk gebaseerd op de ‘quantize’- en ‘groove template’-functies in Logic. Als je bijvoorbeeld gitarist bent en ritmegevoel niet je sterkste kant is, kun je jouw ‘scheve’ gitaarpartijen met enkele muisklikken net zo strak maken als de steady beat van de drummer. Volgens Apple blijft de menselijke factor in dit proces behouden, om te voorkomen dat de opnames klinken alsof het door robots in ingespeeld.

Verder is de collectie virtuele gitaarversterkers uitgebreid tot een totaal van twaalf en zijn er nu vijftien effectenpedalen beschikbaar. Bekijk hier een kort introductiefilmpje over Flex Time en Groove Matching.

Gebruik jij GarageBand voor jouw muziek? Laat ons weten wat jouw verwachtingen zijn over de nieuwe functies van GarageBand ’11 en deel je ervaringen met andere lezers. We zijn vooral benieuwd of Apple’s claim – dat het gebruik van Groove Matching niet leidt tot ‘zielloze’ muziek – in de praktijk stand houdt.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Pim van de Werken
Lezer
Pim van de Werken

Dat hangt natuurlijk van je definitie van zielloos af… Hartstikke handig dit soort functies, maar bij een partij die met bezieling is in gespeeld heb je deze functie natuurlijk helemaal niet nodig.