Terug naar Samsung Galaxy Note 8 versus iPhone 7 Plus: welk vlaggenschip is beter?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Samsung Galaxy Note 8 versus iPhone 7 Plus: welk vlaggenschip is beter?

Door Koen van Ekeren29 augustus 2017 12:153 min. leestijd3

Met de onthulling van de Galaxy Note 8 heeft de iPhone 7 Plus er een geduchte concurrent bij. Kan het topmodel op tegen het vlaggenschip van Apple? We nemen de toestellen onder de loep.

Note 8 versus iPhone

Formaat

Woensdag presenteerde Samsung de Galaxy Note 8, die het fiasco van de Galaxy Note 7 moet doen vergeten. Exemplaren van de Note 7 vlogen spontaan in brand of explodeerden, waarna Samsung de verkoop en productie stopzette.

Net als de onlangs verschenen Galaxy S8 – die veel weg heeft van de Note 8 – heeft het nieuwe topmodel geen vingerafdrukscanner aan de voorkant. Hierdoor is de Note 8 in het bezit van een indrukwekkend 6,3 inch-scherm. Dit is fors groter dan het scherm van de iPhone 7 Plus, die 5,5 inch meet.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Is het toestel daardoor een stuk forser dan de iPhone 7 Plus? Valt wel mee. Door de enorm dunne schermranden blijft de Note 8 compact en is hij maar een fractie langer en breder dan de iPhone 7 Plus.

  • Galaxy Note 8: 162.5 x 74.8 x 8.6mm, 195 gram
  • iPhone 7 Plus: 158.2 x 77.9 x 7.3, 188 gram

Note 8 versus iPhone

Scherm en camera

Niet alleen de grootte, maar ook de prestaties van het scherm zijn indrukwekkend. Het display heeft een AMOLED-scherm, waarbij de kleuren een stuk contrastrijker en natuurlijker zijn dan bij het LCD-scherm van de iPhone 7 Plus. Daarnaast heeft het scherm van Note 8 een resolutie van 1440 bij 2960 pixels, terwijl Apple’s toestel het doet met 1080 bij 1920.

De Note 8 is uitgerust met een dubbele camera, waarmee in de portretmodus scherptediepte gecreëerd kan worden. Dit is niet nieuw; ook met de dubbele camera van de iPhone 7 kan gespeeld worden met het scherptediepte-effect.

iPhone 7

Kijkend naar de specificaties zien we dat de twee voorste camera’s van de Note 8 – de groothoeklens en telelens – foto’s schieten van 12 megapixels. De camera met een telelens heeft een diafragma van f/2.4, bij de groothoeklens is dit f/1.7. De dubbele camera van de iPhone 7 Plus is vergelijkbaar. Ook deze is uitgerust met 12 megapixel-camera’s. De groothoeklens heeft een diafragma van f/1.8, de telelens een van f/2.8.

De Note 8 beschikt over een grotere batterij dan de iPhone 7 Plus, met een celcapaciteit van 3.300mAh, tegenover 2.900mAh bij de iPhone. Toch betekent dit niet meteen dat de Note 8 het van de iPhone 7 wint als het gaat om de levensduur van de batterij. Het Android-toestel heeft immers een groter scherm en grotere pixeldichtheid, waardoor hij meer stroom opslokt.

Galaxy Note 8 versus iPhone 7 Plus

Als het om de grootte en kwaliteit van het scherm gaat, wint de Galaxy Note 8 het van de iPhone 7 Plus. Verder doet de iPhone 7 Plus weinig voor de Note 8 onder – terwijl de specificaties toch alweer bijna een jaar ouder zijn. Bovendien draait het toestel op het instabielere Android en heeft het een prijskaartje van liefst 999 euro.

Binnenkort – waarschijnlijk 12 september – onthult Apple de iPhone 8. De verwachtingen zijn hooggespannen. Ook de iPhone 8 krijgt naar alle waarschijnlijkheid een vrijwel randloos OLED-scherm en een zeer geavanceerd gezichtsherkenningsysteem.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Miquell
Lezer
Miquell

Mijn god wat een dramatische vergelijking. In 2017 het enkel over megapixels en diafragma hebben m.b.t. de dubbele camera’s. De Samsung Galaxy Note8 is de eerste telefoon met optische beeldstabilisatie in beide camera’s op de achterkant. Toch wel zeker benoemswaardig als je een vergelijking maakt. Voor een hoogwaardige en fatsoenlijke review verwijs ik iedereen door naar GsmArena, dit is echt bagger.

Mike
Lezer
Mike

‘Een prijskaartje van maar liefst 999 euro’. Wacht tot je de prijs van de iPhone 8 verneemt over enkele weken! De Note 8 zal misschien wel een koopje lijken. Maar ja, kopen doe ik hem toch (die iPhone 8 wel te verstaan).

Ik ben het eens met Miquell dat dit niet zo’n geslaagde vergelijking is, de écht interessante vergelijking is die van de Note 8 tegenover de iPhone 8.

pascal
Lezer
pascal

Beter is om helemaal niet te verhgelijken om dat de meeste android bezitters toch niet naar IOs overstappen. Spelletje ‘wie de grootste heeft’ heb je niets aan.