Terug naar Gaat Final Cut er eindelijk modern uitzien?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Gaat Final Cut er eindelijk modern uitzien?

Door Daan Jeuken24 februari 2011 13:572 min. leestijd0

Apple’s professionele filmbewerkingssuite Final Cut Studio krijgt binnenkort ‘de meest grondige revisie sinds de introductie’. Zou het programma er dan eindelijk modern uit komen te zien?

Professionals niet in de kou
Final Cut is voor filmbewerking wat Photoshop voor de fotobewerking is: dé maatstaf, zeker in professionele kringen. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar dat is er niet aan af te zien. Final Cut ziet er namelijk behoorlijk jaren 90 uit.

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

De laatste update van Final Cut Studio dateert alweer uit juli 2009. Professionele filmbewerkers begonnen stiekem al te vrezen dat Apple hun de rug toekeerde, maar gelukkig hoeven ze hier niet bang voor te zijn. In de lente staat namelijk een ‘spectaculaire update’ gepland. Steve Jobs kondigde al aan dat de nieuwe Final Cut ‘awesome’ zal worden, Tech Crunch spreekt over ‘de meest grondige revisie sinds het origineel van tien jaar geleden.’

‘Jaw-dropper’
Vorige week nodigde Apple een aantal grote namen in de videobewerking uit om de nieuwe software te komen testen. Larry Jordan was één van deze testexperts en zijn mond viel open van verbazing. Hij schreef:

‘Ik heb de nieuwe versie van Final Cut Pro gezien, en het is een jaw-dropper. Het groepje genodigden was klein, maar het leek de rode loper van een award show wel: alle sterren in de wereld van de post-productie waren er.’

Veel mocht Jordan niet vertellen, maar de geluiden die doorkwamen van de experts waren positief. Het programma zou helemaal op de schop zijn genomen, van de basisstructuur tot een compleet nieuw ontwerp van de interface. Zou Final Cut dan ook wat hebben geleerd van het kleine maar gebruiksvriendelijke consumentenbroertje iMovie?

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Volgend bericht
Is Steve Jobs Apple?
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar