Terug naar Gaat Apple zelf tv-series maken?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Gaat Apple zelf tv-series maken?

Door Laura Grootaarts30 januari 2016 16:481 min. leestijd0

Apple zou bezig zijn met het ontwikkelen van eigen tv-programma’s. Volgens The Street is Apple-topman Eddy Cue al volop in gesprek met tv-producenten en studio’s in Hollywood. Naar verwachting wordt de dienst in september onthuld, tegelijkertijd met de iPhone 7.

Nieuwe Apple TV

Concurrentie voor Netflix

De content die Apple ontwikkelt, zou te huur of te koop zijn via iTunes. Ook wordt er gesproken over een streamingsdienst à la Netflix, waarbij mensen voor een vast bedrag per maand onbeperkt kunnen kijken. Apple zou voor een abonnement dertig tot veertig dollar per maand vragen. Dat klinkt behoorlijk prijzig – voor Netflix betaal je nog geen tientje – maar het is onduidelijk wat je ervoor krijgt. Misschien gaat het om een bundel waarbij bijvoorbeeld ook Apple Music is inbegrepen. Of kun je al het materiaal in iTunes streamen.

Exclusieve content

Films en series zijn momenteel natuurlijk al te koop via iTunes, maar Apple hoopt vooral zijn slag te slaan met unieke content die nergens anders te zien is. Bijvoorbeeld Netflix heeft al bewezen dat exclusieve content het goed doet: het zijn vooral de Netflix Originals die bijzonder populair zijn. Denk aan series als Jessica Jones, Sense8 en Making a Murderer.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar