Terug naar Dit jaar Apple HDTV?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit jaar Apple HDTV?

Door Redactie iCreate14 april 2011 15:531 min. leestijd5

Analisten, waaronder Brian White van Ticonderoga Securities en Gene Munster van Piper Jaffray, voorspellen dat Apple van plan is om dit jaar een HDTV uit te brengen. Dat staat onder meer op AppleInsider en Forbes. Apple zou hiermee de software van de Apple TV met hun eigen expertise op hardware-gebied willen combineren.

Apple Televisie
Het klinkt ook eigenlijk niet meer dan logisch: Apple is een bedrijf dat zich richt op de verkoop van fysieke producten (zoals de Mac, de iPad en de iPhone) en de Apple TV is wat dat betreft een vreemde eend in de bijt. Een kleine zwart kastje voor nog geen 100 dollar waarmee je iTunes-videos kunt streamen, is naar Apple-maatstaven bijzonder bescheiden.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Wat je wilt
Maar plaats de Apple TV in een superdeluxe HDTV en je hebt opeens een verrassend sterke combinatie. Nu de Apple TV op iOS 4 draait, zou je zenders en films makkelijk als app kunnen installeren, terwijl je vanuit iTunes nog steeds beschikking hebt tot een enorme media-database. Inclusief een handige HDMI-poort uiteraard, zodat je UPC-abonnement rustig kan aflopen en je definitief overstapt op échte digitale televisie: wat je wilt, zoveel als je wilt, zolang als je wilt, wanneer je dat wilt.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Gertjan de Jong
Lezer
Gertjan de Jong

Als enthousiaste gebruiker van Apple TV begrijp ik niet dat dit niet een groter succes is. Full HD streaming alle nieuwe series, films, etc kijken (wel met US account) wanneer jij wilt. En dan durven de aanbieders in Nederland een films en series on demand aan te bieden die oud zijn en waar je ook nog een vermogen voor moet betalen.
De combinatie van een HD tv met ingebouwd de functionaliteit van Apple tv lijkt me een logische stap en zoals Bram zegt: het echte digitale kijken.

Eric Van der Veken
Lezer
Eric Van der Veken

probleem is dat de lage landen niet kunnen meegenieten van films en series …tenzij met US account, maar de meerderheid wil toch ondertitels e.d vrees ik.

Vincent Swart
Lezer
Vincent Swart

als ze nou is een tv maken die niet alleen Apple TV naapt, maar ook Nederland 1, 2, 3, e.d. levert? 32″ scherm met 2560x1600p en een 37″ scherm met 3000x2500p?

Jasper
Lezer
Jasper

@vincent
Wat hebben we aan die resoluties? Daar is (bijna) geen content voor en bandbreedte al helemaal niet.
Ik zie de waarde van zo’n tv niet voor de Nederlandse markt op dit moment. De verschillende film en tv-maatschappijen moeten eerst maar eens de koppen bij elkaar steken, zodat het voor diensten als Netflix ook de moeite waard is om over te steken naar deze kant van de plas.

Bram Balk
Lezer
Bram Balk

@Jasper Datzelfde kun je zeggen in Amerika. Of Europa. En sowieso gaat Apple zich daar niet afhankelijk van maken. Apple werkt pro-actief. Bovendien heeft Apple met de huidige Apple TV dergelijke diensten niet persé nodig. Met apps kun je vrijwel ieder interfilmpje beschikbaar maken als apart kanaal. En vervolgens is het aan de consument om te bepalen welke apps met tv-programma’s hij of zij wil installeren. En heb je enig idee hoeveel programma’s er als podcast of vodast beschikbaar zijn in iTunes? Het probleem is niet de beschikbaarheid van de content. Die is er al lang. Mensen moeten er alleen… Lees meer »