Terug naar Gaat Amazon de strijd met de iPad aan?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Gaat Amazon de strijd met de iPad aan?

Door Redactie iCreate27 september 2011 15:562 min. leestijd0

Amazon onthult morgen (woensdag) zijn iPad-killer tijdens een media event in New York. Dat gerucht gonst momenteel rond op internet nadat Amazon afgelopen week uitnodigingen voor een persconferentie verstuurde. Dat een concurrent van Apple de strijd met Tim Cook aangaat, is geen nieuws, maar als Amazon de aanval opent, mag Apple zich wel degelijk even achter de oren krabben.

Mediatablet

Het is niet zo dat de tablet qua specificaties de iPad 2 voorbij zal streven. Zo wijst alles erop dat de door Foxconn (bekend van, jawel, de productie van de iPad) geproduceerde Android-tablet een 7 inch scherm zal krijgen (dus kleiner dan de iPad) en dat je de Kindle Fire, zoals het apparaatje waarschijnlijk gaat heten, maar met twee vingers tegelijk kan bedienen. Dat is minder ‘multitouch’ dan de iPad, dus. Maar de Kindle Fire heeft twee andere troeven waarmee Amazon marktaandeel gaat proberen af te snoepen van de iPad.

Mediatablet

Over de eerste troef kunnen we kort zijn: de prijs van 250 dollar ligt dik onder die van de iPad. Belangrijker is dat alles erop wijst dat in tegenstelling tot de e-readers van Amazon, de Kindle Fire zich richt op het afspelen van media als muziek, films en tv-series. En laat Amazon nu een hele grote webwinkel hebben waarmee ze die media eenvoudig aan tablet-gebruikers kunnen leveren.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Kortom, zelfs als de hardware minder goed is dan die van de iPad, kan de Amazon Kindle Fire een geduchte concurrent worden van de iPad, omdat klanten weten dat Amazon uitblinkt in het leveren van content aan klanten. Bovendien heeft Amazon al een goede reputatie opgebouwd met de Kindle e-readers, waarmee je met één druk op de knop nieuwe e-books uit de Amazon Store kunt downloaden. De Kindle Fire mag dan een (door Amazon aangepaste) Android-tablet zijn, als Amazon deze integratie goed regelt, heeft de tablet een duidelijke voorsprong op andere Android-tablets zoals Samsungs Galaxy Tab.

Denk jij dat Amazon een waardige concurrent voor de iPad in de markt kan zetten?

[Afbeelding: 9to5mac]

Nieuwste iPhone 2022: meld je nu aan en mis niks over de laatste releases

Nieuwste iPhone 2022: meld je nu aan en mis niks over de laatste releases

Nieuwsgierig naar meer? Schrijf je in bij KPN en ontvang exclusieve updates

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar