Terug naar Apple trekt AirPrint op laatste moment in
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple trekt AirPrint op laatste moment in

Door Daan Jeuken10 november 2010 16:002 min. leestijd0

AirPrint, één van de groots aangekondigde nieuwe features van iOS 4.2, lijkt op het laatste moment bijna compleet uit de aanstaande software-update te zijn verdwenen. AirPrint zou het mogelijk maken om draadloos te printen op alle printers in de buurt die aangesloten zijn op een Mac of PC. Die vlieger lijkt nu toch niet op te gaan. En dat is een groot gemis.

AirPrint zat nog wel in de testversie iOS 4.2 GM en het leek ook te werken met Mac OS 10.6.5 bèta. Echter zouden ‘onstabiliteit en incompatibiliteit’ ten grondslag liggen aan het schrappen voor onbepaalde tijd. De functionaliteit dat je met je iPad, iPhone of iPod touch draadloos zou kunnen printen op alle printers die zijn gedeeld in Mac OS X of Windows lijkt dus op de valreep uit iOS 4.2 (dat deze week wordt gelanceerd) te zijn gehaald. Er blijft nog wel een heel klein beetje AirPrint over: op slechts een vijftal HP-ePrinters blijft het mogelijk om draadloos af te drukken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Geen set-up, geen configuratie – geen AirPrint
Het wegvallen van AirPrint is een groot gemis, want dit was één van de nieuwe features van iOS 4.2 waarnaar reikhalzend werd uitgekeken. ‘Geen set-up, geen configuratie, geen printerdrivers en geen software om te downloaden – Apples nieuwe manier van printen met de eenvoud van iOS’, zo luidde de grootse aankondiging. ‘iPad-, iPhone- en iPod touch-gebruikers hoeven in hun documenten of foto’s maar op printen te klikken en het kan draadloos worden uitgeprint door elke printer die is gedeeld op een Mac of PC.’ Dit mooie verhaal lijkt dus op het laatste moment in duigen te vallen, want enkele dagen geleden bleken plotseling alle verwijzingen naar AirPrint via Mac OS X en Windows uit de Readme-files en online documentatie te zijn verdwenen. Alsof de optie nooit heeft bestaan. Het is te hopen dat de streep door de grootste functionaliteit van AirPrint geen definitieve is.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPod
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar