Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone 2018 iPhone XR iPhone XS

Dummy’s iPhone 2018 gelekt: zo zien de nieuwe toestellen eruit

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone 2018 dummy


Lees verder na de advertentie

Het is een jaarlijkse traditie: gelekte foto’s van dummy-modellen van de nieuwe iPhones. Ze verschijnen standaard in de maanden voor de september-keynote. Ook dit jaar duikt er weer beeldmateriaal op: de foto’s zijn op Twitter gedeeld door Benjamin Geskin. Je ziet twee van de drie iPhone 2018-modellen, het gaat om de 6,1-inch iPhone met lcd-scherm en de 6,5-inch iPhone XS Max.

Foto's iPhone 2018 gelekt

Foto’s iPhone 2018 gelekt

Dit soort dummy’s zijn meestal gebaseerd op gelekte schematische tekeningen van Chinese leveranciers van Apple. De testmodellen worden gebruikt door fabrikanten die werken aan smartphone-accessoires, zoals iPhone-hoesjes. Echt nieuwe details verraden de dummy-modellen niet: het is een mooie samenvatting van wat we al weten.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Zoals eerdere geruchten ook veronderstelden, lijkt de 6,1-inch iPhone, het aankomende budget-model van Apple, veel op de huidige iPhone X. Het scherm beslaat dus bijna de gehele voorkant, de randen zijn minimaal en aan de bovenkant prijkt een notch; hier huist het True Depth-camerasysteem voor Face ID. Om de kosten te drukken, heeft Apple hierbij enkele concessies moeten doen. Geen oled-scherm bijvoorbeeld, maar een lcd-scherm. En een enkele camera in plaats van een dubbele. Volgens eerdere geruchten heeft de lcd-iPhone een iets bredere rand rondom het scherm en een iets grovere notch, maar dat is op deze afbeeldingen niet heel duidelijk te zien.

De iPhone XS Max heeft daarentegen een verticale dubbele camera, die hetzelfde oogt als het systeem van de huidige iPhone X. Op de voorkant is een majestueus oled-scherm van 6,5-inch aanwezig, waarmee de Plus het grootste iPhone-scherm ooit heeft. Het derde model zien we niet op de foto: dat is een 5,8-inch iPhone met oled-scherm – een kleinere variant van de iPhone X Plus.

iPhone 2018

De september-keynote nadert met rasse schreden. Apple presenteert dan naar verluidt drie nieuwe iPhones: de tweede generatie iPhone X (iPhone 11), de iPhone XS Max (iPhone 11 Plus) en de goedkopere 6,1-inch lcd-iPhone, die vaak de iPhone 9 wordt genoemd. Voor veel mensen is vooral het laatste toestel interessant. Hij heeft dus bijzonder veel weg van de iPhone X, maar is véél betaalbaarder dan het huidige vlaggenschip. De verwachting is dat de iPhone 9 rond de 800 euro zal kosten.