Terug naar Foto-app Prisma werkt nu ook offline
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Foto-app Prisma werkt nu ook offline

Door Sven Lamers24 augustus 2016 14:542 min. leestijd0

Prisma Labs, de makers van de bijzondere fotofilter-app Prisma, hebben de app geüpdatet zodat die voortaan ook offline werkt. Tot nu toe werd een foto altijd geüpload, in een groot rekencentrum de filter berekent en het resultaat teruggestuurd. Hierdoor was het niet mogelijk om de app met uitgeschakelde dataroaming in het buitenland te gebruiken. In de nieuwe versie werkt ‘het merendeel’ van de filters offline, aldus de release notes.

prisma aanbevolen

Populaire artistieke filters

Prisma is bekend vanwege zijn artistieke filters die je foto’s laten lijken op bekende schilderijen. Zo maak je bijvoorbeeld je eigen Mondriaan of De Schreeuw. Wil je weten hoe het werkt? Lees dan onze workshop. Het bedrijf gebruikt voor de bewerking kunstmatige intelligentie en neurale netwerken. Logisch dus dat de bewerking niet op je telefoon kan plaatsvinden: de iPhone mag krachtig zijn, maar zo krachtig nu ook weer niet.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Algoritme vereenvoudigd

In de update heeft Prisma nu echter het algoritme vereenvoudigd. Het neurale netwerk werd verlost van ‘overbodige elementen’, zo Prisma-baas Alexey Moiseenkov’. Voorheen had de berekening van een filter ongeveer zestig keer zo veel rekenkracht nodig dan een smartphone kan bieden. Per minuut werden echter 35.000 foto’s per minuut geüpload en dat konden de servers op den duur niet aan. Vandaar dat er naar een oplossing gezocht moest worden. Die is er nu in de vorm van de update.

Vreemde gebruikersvoorwaarden

Eerder was er kritiek op het privacy-beleid van Prisma. De app is gratis en waarschijnlijk moeten binnenkort betaalde filters geld opleveren. Door het gebruik van de cloudservers had de app echter uitgebreide rechten van je foto’s nodig. In de gebruikersvoorwaarden staat zelfs dat het bedrijf persoonlijke gegevens aan derde partijen mag verstrekken. Of verkopen uiteraard. Nog zijn de gebruikersvoorwaarden overigens niet aangepast, maar dat zou nog wel kunnen gebeuren.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar