Terug naar Zo werkt Force Touch op de iPhone 6s
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zo werkt Force Touch op de iPhone 6s

Door Jelle Mol11 augustus 2015 10:342 min. leestijd0

Aan geruchten over Force Touch op de iPhone 6s geen gebrek; de komst van het drukgevoelige scherm is dan ook zeker – ook al is de aankondiging pas in begin september. 9to5Mac gaat nog een stukje verder en is te weten gekomen hoe de nieuwe technologie precies zal werken. En dat blijkt best ingenieus.

iphone-6s-front

Force Touch op de iPhone 6s

Volgens bronnen is Force Touch op de iPhone 6s voornamelijk bedoeld voor snelkoppelingen en om menu’s over te slaan. Dit in tegenstelling tot de Apple Watch, waarmee ‘verborgen’ of nieuwe acties tevoorschijn worden gehaald door harder te drukken op het scherm. Snelkoppelingen via Force Touch zullen door heel iOS heen worden aangebracht. Enkele voorbeelden zijn:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

  • In Kaarten kan de navigatie direct gestart worden door met Force Touch op een bepaald punt te drukken. Hiermee worden twee stappen overgeslagen.
  • In Muziek opent Force Touch een menu om snel een liedje toe te voegen aan een playlist of op te slaan voor offline gebruik. Dit geldt als alternatief voor de knop met de drie puntjes.
  • De technologie wordt nu getest om verschillende acties aan app-icoontjes in het thuisscherm te koppelen. Harder indrukken betekent dan bijvoorbeeld dat een bepaalde functie van een app direct wordt geopend, zoals de voicemail in de Telefoon-app.
  • Ten slotte worden sommige snelkoppelingen overgenomen van het trackpad van de nieuwe MacBooks: hierbij moet je denken aan een voorvertoning van een link in Safari of het opzoeken van de definitie van een woord.

Open voor ontwikkelaars

Naar verluidt is het plan van Apple om op den duur de Force Touch-technologie ook beschikbaar te stellen voor ontwikkelaars, zodat zij hiervan gebruik kunnen maken in hun eigen apps. Behalve Force Touch worden de iPhone 6s en 6s Plus waarschijnlijk voorzien van een snellere A9-processor, 2 GB aan werkgeheugen en een verbeterd ontwerp om buigen te voorkomen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 6s
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar