Terug naar Apple brengt fix uit voor warmteprobleem MacBook Pro
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple brengt fix uit voor warmteprobleem MacBook Pro

Door Sven Lamers25 juli 2018 09:212 min. leestijd0

Na veel berichten over de teleurstellende prestaties van de MacBook Pro – die wordt namelijk te heet – heeft Apple een fix uitgebracht die het probleem verhelpt. Volgens het bedrijf was het slechts een softwarefoutje; het had niets met de gebruikte hardware te maken.

MacBook Pro 2018

Warmteprobleem MacBook Pro

Afgelopen week schreven wij er ook al over: de duurste MacBook Pro met Core i9-processor heeft moeite met het afvoeren van de warmte. Omdat dan de kloksnelheid van de processor wordt teruggedraaid, presteert Apple’s nieuwste laptop vaak slechter dan het model van afgelopen jaar met een Core i7. Dat is uiteraard het geval wanneer de processor zwaar belast wordt, maar het gebeurde soms zelf in rust. Ook bleek later dat álle nieuwe MacBook Pro’s het warmteprobleem hebben. En dat terwijl de nieuwe MacBook Pro een van de duurste laptops aller tijden is.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple zegt sorry

Volgens Apple gaat het hierbij slechts om een bug in het warmtemanagement van macOS. Volgens het officiële statement ontbrak er een ‘digitale sleutel in de firmware’ wat ervoor kon zorgen dat ‘de kloksnelheid bij hoge temperaturen wordt teruggeschroefd’. Tegelijkertijd werd er een aanvullende macOS High Sierra-update uitgebracht die het probleem oplost. Die update wordt aanbevolen voor alle bezitters van de nieuwe MacBook Pro.

Volgens 9to5Mac was de bug niet van toepassing voor Apple’s eigen benchmarks, en dat was ook de reden waarom deze gemist werd.

Probleem opgelost

Volgens Apple en eerste tests van gebruikers verhelpt de update het warmteprobleem van de MacBook Pro. Apple heeft ook speciaal hiervoor de tests met Adobe Premiere Pro uitgevoerd. Veel gebruikers hadden juist met dat programma veel problemen. Vandaag worden naar verluidt ook nieuwe benchmarkresultaten op de website van de MacBook Pro gepubliceerd.

Maar waarover klagen we nu als het prestatieprobleem is opgelost? Nou, we hebben nog steeds het toetsenbord. De toekomst zal uitwijzen of Apple ook hier alle problemen heeft opgelost.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar