Terug naar Zo wordt Final Cut Pro X gebruikt bij een Hollywood-film
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zo wordt Final Cut Pro X gebruikt bij een Hollywood-film

Door Jelle Mol26 februari 2015 10:072 min. leestijd0

Is Apple de professionele gebruiker vergeten? Het einde van Aperture en de lancering van het gestripte Final Cut Pro X in 2011 doen dat weliswaar suggereren, maar gebruikers van Apple’s professionele audio- en videosoftware staan nog steeds hoog in het vaandel. Althans, dat is waarvan Apple ons nu probeert te overtuigen met een kijkje achter de schermen bij de productie van Hollywood-film Focus. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat daarbij zowat het hele portfolio aan Apple-producten gebruikt wordt.

Final Cut Pro X Mac Pro

Monteren met Final Cut Pro X

De comedy met Will Smith draait vanaf vandaag in de bioscopen; een uitgelezen moment om te laten zien hoe de film met behulp van Apple’s hardware en software tot stand is gekomen. Op een speciale website lichten de makers uitvoerig toe hoe ze Final Cut Pro X hebben gebruikt voor het monteren. Dat gebeurde direct na het opnemen met een Mac Pro in de studio en MacBook Pro op locatie.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Ook werd op de set een iPad gebruikt om het voorlopige resultaat dagelijks te kunnen beoordelen. Dankzij een speciale app is het mogelijk om montages uit Final Cut Pro X direct op een iPad te tonen. Motion 5 werd bovendien gebruikt voor effecten en de filmtitels, met in het bijzonder de opening credits.

Final Cut Pro X MacBook Pro

Voor iedereen mogelijk

Apple benadrukt dat de productie van Focus is uitgevoerd met software en plug-ins die relatief goedkoop zijn. Regisseur Ficarra: ‘Ik hoop dat jongere mensen begrijpen dat ondanks dat wij natuurlijk een omvangrijker studioproces hanteren, we een versie van Final Cut Pro X hebben gebruikt die voor iedereen beschikbaar is in de Mac App Store.’ Bovendien is gebruikgemaakt van Macs en MacBooks die ‘door iedereen aangeschaft kunnen worden’, al is de Mac Pro met een vanafprijs van € 3049 niet bepaald voor iedereen weggelegd.

Final Cut Pro X is verkrijgbaar voor € 299,99, exclusief externe plug-ins.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar