Terug naar ‘Ook Final Cut Pro aan bod tijdens de keynote’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Ook Final Cut Pro aan bod tijdens de keynote’

Door Daan Jeuken21 oktober 2016 13:462 min. leestijd0

Dat er tijdens de keynote van aanstaande donderdag nieuwe Macs gepresenteerd worden, daar twijfelt niemand meer aan. Maar heeft Apple meer in het vat? Waarschijnlijk wel. De kans is in ieder geval groot dat tijdens de keynote Final Cut Pro aan bod komt.

keynote final cut pro

Uitnodiging

We voorspelden het al op basis van de uitnodiging: die is zo kleurrijk dat er ook wel eens creatieve apps aan bod kunnen komen. De website fcp.co kreeg echter ook een persoonlijke uitnodiging om bij de keynote aanwezig te zijn. Waarom zou Apple een website over Final Cut uitnodigen, als het programma niet besproken wordt?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Trial

Nog een ‘bewijs’: er stond afgelopen week een verkeerde proefversie van Final Cut op Apple’s website. De trial van de videobewerker had namelijk versienummer 10.3, terwijl het programma momenteel bij versie 10.2.3 is. Grote kans dus dat 10.3 aanstonds is.

Grote update?

De laatste update van Final Cut, 10.2.3 dus, bracht relatief kleine nieuwe functies, zoals aanpasbare standaardeffecten voor audio en video en 4K-ondersteuning voor de iPhone 6s. De laatste grotere update, 10.2, bracht onder andere 3D-effecten, cinematografische sjablonen en vele tekststijlen. Als 10.3 nu podiumtijd krijgt, doet dat vermoeden dat de vernieuwingen groter zijn dan dat. Apple-watcher Mark Gurman spreekt van verbeterd audio mixen en een iets plattere interface. Dat zal toch niet alles zijn?

Magic Toolbar-ondersteuning

Een andere, minder spannende, mogelijkheid, is dat Final Cut terloops wordt vernieuwd, om te demonstreren hoe de nieuwe OLED-balk van de MacBook Pro werkt. Deze vervanger van de F-knoppen op het toetsenbord, die Magic Toolbar gaat heten, toont per programma andere mogelijkheden. Om tijdens de keynote te demonstreren hoe ontzettend handig dat is, kan Apple filmprogramma’s als Final Cut en iMovie (dat waarschijnlijk ook een update krijgt) gebruiken.

MacBook Pro OLED

De kans dat Transmission wordt gebruik ter demonstratie van de Magic Toolbar lijkt ons klein.

Of weinig nieuws?

De liefde tussen Apple en zijn pro-programma’s is de laatste jaren behoorlijk bekoeld. Drie jaar geleden werd Logic nog volledig gerenoveerd, maar hieraan werd niet meer dan een persbericht gewijd. Aperture werd zelfs de nek omgedraaid, ondanks het feit dat Foto’s nog bij lange na niet in de buurt komt van de mogelijkheden van deze fotobewerker. Dat Final Cut nu wel het podium haalt, doet eerder vermoeden dat Apple eigenlijk heel erg weinig te melden heeft aanstaande donderdag. Wordt het de saaiste keynote in tijden? Of juist de verrassendste? Van de iPhone wisten we immers al alles …

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar