Terug naar Fietsen met smartphone wordt niet verboden
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Fietsen met smartphone wordt niet verboden

Door Jelle Mol20 mei 2015 15:112 min. leestijd0

Fietsers mogen blijven bellen en appen op de fiets zonder dat ze daarvoor beboet worden. Dat schrijft minister Schultz van Haegen in een brief van de Tweede Kamer. Op verzoek heeft ze een verbod op het gebruik van smartphones op de fiets onderzocht, maar is ze daar geen voorstander van omdat de handhaving erg lastig blijkt.

Fietsen met smartphone

Verbod in Europese landen

In een aantal Europese landen is het gebruik een mobiele telefoon (in de hand) tijdens het fietsen verboden, net als in de auto. Volgens experts wordt dit verbod echter nauwelijks gehandhaafd, ook niet in landen met een hoge fietsdichtheid zoals in Nederland. De Duitse politie heeft bijvoorbeeld aangegeven dat het erg moeilijk is om iemand op heterdaad te betrappen omdat de persoon zichtbaar aan het bellen moet zijn.

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

Campagnes

De minister laat weten meer te zien in campagnes om het gedrag van fietsers, met name jongeren, te beïnvloeden. Eind vorig jaar werd door een aantal telecomproviders de campagne Fietsmodus gelanceerd, waarbij deelnemers beloond worden wanneer ze hun mobieltje niet gebruien tijdens het fietsen. Volgens Schultz van Haegen is deze campagne direct een succes gebleken en wordt er komende maanden nog meer aandacht aan besteed. Ook ziet de minister een rol weggelegd voor andere marktpartijen en verzekeraars wat betreft het verantwoord gebruik van smartphones tijdens het fietsen.

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar