Terug naar FBI betaalde meer dan $ 1 miljoen voor kraken iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

FBI betaalde meer dan $ 1 miljoen voor kraken iPhone

Door Laura Grootaarts25 april 2016 15:392 min. leestijd0

De FBI heeft dik één miljoen dollar betaald voor het ontgrendelen van de iPhone van Syed Farook, de dader van een bloedige schietpartij in San Bernardino. Dat heeft James Comey, de directeur van de FBI, tussen de regels door gezegd.

Apple FBI

Rekensommetje

Comey wilde liever niet in detail treden over het bedrag dat aan de nog altijd onbekende krakers is betaald, dus hield hij het bewust een beetje vaag. Comey zei dat het ‘veel’ was. Om daar vervolgens aan toe te voegen dat het ‘zeker meer is dan dat ik tijdens de rest van deze baan – 7 jaar en 4 maanden – nog ga verdienen’. Het persbureau Reuters heeft de arbeidsvoorwaarden van de FBI er maar eens op nageslagen en Comey lijkt een jaarsalaris van 183.000 dollar binnen te harken (zonder bonus). Dus dat komt dan neer op 1,34 miljoen dollar.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Wat kan de FBI hiermee?

Het is nog niet duidelijk of er ook daadwerkelijk interessante informatie is aangetroffen op de iPhone 5c van de schutter. FBI zei onlangs nog dat het onderzoek daarvoor nog in een te pril stadium verkeerde. Comey heeft inmiddels aangegeven dat het volgens hem de hoge prijs waard is geweest. De methode waarmee de iPhone is gekraakt, kan ook worden gebruikt op andere iPhone 5c’s waarop iOS 9 draait.

Aanvankelijk wilde de inlichtingendienst bij Apple afdwingen om te helpen bij het ontgrendelen van de betreffende iPhone. Apple weigerde omdat zo’n achterdeurtje gevaarlijk zou zijn voor alle iPhone-gebruikers en het kwam zelfs tot een rechtszaak. Die werd echter op het laatste moment afgeblazen toen de FBI een andere partij vond die de iPhone kon kraken.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 5c
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar