Terug naar FBI heeft Apple niet meer nodig om iPhone te kraken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

FBI heeft Apple niet meer nodig om iPhone te kraken

Door Laura Grootaarts22 maart 2016 19:272 min. leestijd0

Apple en de FBI liggen al weken met elkaar in de clinch omdat Apple weigert de telefoon van een terrorist te kraken. Vandaag zouden de twee partijen elkaar treffen bij de rechtbank, maar wéér is er een verrassende plotwending in deze toch al wonderlijke soap. De zitting is van de baan – althans, voorlopig – omdat de FBI de iPhone alsnog zelf denkt te kunnen ontgrendelen, met de hulp van een onbekende derde partij.

Logo FBI

FBI kon niet zonder Apple

De FBI krijgt maar wat graag toegang tot de iPhone 5c van een van de daders van de aanslag in San Bernardino, waarbij 14 mensen om het leven kwamen. De Amerikaanse inlichtingendienst hield tot nu toe bij hoog en laag vol dat de hulp van Apple strikt noodzakelijk is om de iPhone te ontgrendelen zonder dat deze zichzelf wist na een aantal foutieve inlog-pogingen. Apple weigerde halsstarrig zo’n achterdeurtje in te bouwen in iOS, omdat kwaadwillenden daarmee aan de haal kunnen gaan. Nu lijkt Apple plotseling niet meer nodig in deze zaak.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Maar wie is die derde partij?

De FBI heeft de rechter gevraagd om de hoorzitting pas op 5 april te laten plaatsvinden en dit verzoek is goedgekeurd. Dat geeft de FBI de mogelijkheid om de nieuwe techniek uit te proberen. Uitstel zou in dit geval afstel kunnen betekenen want als de hack werkt, verdwijnt Apple uit beeld.

Apple zelf is minder gecharmeerd van de nieuw ontstane situatie. Want wie is die derde partij en waaruit bestaat hun methode? Het is nog maar de vraag of de FBI hierover op 5 april openheid van zaken zal geven. Je zou bijna hopen dat Apple die iPhone alsnog gaat kraken, dan ontdekken ze ten minste zélf de eventuele kwetsbaarheden in iOS – en niet een of andere anonieme mysterieuze partij. Hoe dan ook: op naar weer een nieuwe aflevering in deze soap.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar