Terug naar FBI heeft iPhone gekraakt, rechtszaak gaat niet door
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

FBI heeft iPhone gekraakt, rechtszaak gaat niet door

Door Laura Grootaarts29 maart 2016 07:352 min. leestijd0

De FBI heeft zonder hulp van Apple de iPhone 5c van de schutter van San Bernardino weten te kraken. Via een officieel document heeft de FBI bekendgemaakt dat ze erin geslaagd zijn om toegang te krijgen tot de informatie op de iPhone en dat de hulp van Apple niet meer nodig is.

De inlichtingendienst is geholpen door een extern bedrijf, mogelijk uit Israël. De FBI wilde bij de rechter afdwingen dat Apple de iPhone zou ontgrendelen, maar die zaak is nu afgeblazen. De rechtszaak zou eigenlijk plaatsvinden op 22 maart maar werd toen al verschoven naar 5 april, omdat de FBI al voorzag dat ze Apple niet meer nodig hadden.

Slepend conflict

Apple en de FBI lagen al maanden met elkaar in de clinch over de iPhone van een terrorist waar mogelijk relevante informatie op te vinden is. Na tien foutieve inlogpoginge, wist zo’n telefoon zich. De FBI eiste van Apple dat er een versie van iOS gebouwd werd die het mogelijk maakte om eindeloos veel inlogpogingen te doen zonder dat de informatie verloren zou gaan. Apple weigerde zo’n achterdeurtje in te bouwen, want als zoiets er eenmaal is dan gaan ook kwaadwillenden ermee aan de haal.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Goed en slecht nieuws

De doorbraak in de zaak betekent goed én slecht nieuws voor Apple. Enerzijds betekent het het einde aan het slepende conflict tussen Apple en de overheid en wordt Apple niet meer gedwongen om iets te doen wat niet past bij hun privacy-beleid. Anderzijds veroorzaakt het wel weer een nieuw probleem: blijkbaar is de iPhone te kraken. Maar met welke methode, daar is niets over naar buiten gekomen. We hebben vier mogelijke scenario’s op een rij gezet.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar