Terug naar FaceTime: een paar weken later
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

FaceTime: een paar weken later

Door Redactie iCreate10 november 2010 20:082 min. leestijd3

Net zoals op de iPhone en iPod touch zal FaceTime een standaard onderdeel worden van Mac OS X 10.7 Lion. Met FaceTime kun je via WiFi videobellen naar een telefoonnummer of e-mailadres, waardoor het makkelijker dan ooit is geworden om mensen te zien die op een totaal andere plek zijn. Op www.apple.com/nl/mac/facetime kun je een beta-versie van FaceTime voor de Mac downloaden. Dit is een testversie van het programma, die daardoor iets minder goed werkt dan het uiteindelijke product. Na enkele weken testen kunnen we nu echter al constateren dat Apple aan een hele mooie service bouwt.

Aantrekkelijker dan ouderwets bellen
Het is jammer dat de techniek zich voorlopig beperkt tot WiFi (of eventueel een kabelaansluiting op je Mac), want FaceTime zou je eigenlijk ook via een 3G-verbinding op de iPhone willen gebruiken. Het programma werkt zo simpel dat iChat in één klap overbodig is geworden en het idee dat je zowel mensen thuis als onderweg kan FaceTimen is stiekem een stuk aantrekkelijker dan dat ouderwetse bellen.

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Zo simpel
FaceTime maakt gebruik van het Adresboek van je Mac: Als je het programma opent, krijg je direct al je contactpersonen te zien. Klik op een persoon om alle telefoonnummers en e-mailadressen van die persoon te zien. Klik vervolgens op een adres of nummer om die persoon te bellen. Vervolgens zal FaceTime overgaan op alle FaceTime-apparaten die de betreffende persoon heeft. Zo simpel werkt het eigenlijk.

Ook is het erg fijn om te zien dat overal aan gedacht is. Zo kantelt het FaceTime-scherm als de ander zijn iPhone of iPod touch horizontaal houdt. En je kunt het gesprek ook beeldvullend weergeven.

Nog een tijdje sleutelen
Je merkt eigenlijk alleen dat FaceTime nog niet af is, zodra het programma problemen krijgt bij het vinden van de juiste verbinding. Het programma heeft namelijk de neiging om op dit punt vast te lopen of geen verbinding te maken terwijl we weldegelijk het goede nummer of adres gebruikten. Dit overkomt ons nog regelmatig, dus daar mag Apple nog wel een tijdje aan sleutelen.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Wouter
Lezer
Wouter

Ik heb een probleem met FaceTime en misschien kunnen jullie me daarbij helpen.

Wanneer ik probeer in te loggen met mijn Apple ID (gekoppeld aan mijn Mobile Me-adres), krijg ik de volgende melding te zien nadat ik heb aangegeven dat ik mijn Mobile Me-adres als e-mailadres wil gebruiken waarop ik gebeld kan worden:

“FaceTime-activering

Controle e-mailadres niet mogelijk, omdat het al in gebruik is.”

Hebben jullie misschien een oplossing?

Bart Smakman
Lezer
Bart Smakman

Hey Wouter, Apple erkent jouw probleem en geeft drie mogelijke oplossingen op deze Support-pagina:

http://support.apple.com/kb/TS3510?viewlocale=nl_NL

Wouter
Lezer
Wouter

Bedankt voor je snelle reactie!

Volgens het support-artikel zou ik gewoon in moeten kunnen loggen met mijn huidige Apple ID (gebruik ik o.a. voor de iTunes Store), maar dit werkt niet…

Zou dit te maken kunnen hebben met het feit dat het e-mailadres van mijn Apple ID een MobileMe-adres is?