Terug naar Facebook wil e-mail en chat revolutioneren
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Facebook wil e-mail en chat revolutioneren

Door Redactie iCreate16 november 2010 14:352 min. leestijd1

Gisteravond introduceerde Facebook CEO Mark Zuckerberg een nieuw berichtensysteem voor Facebook-gebruikers. Het is geen e-mail en geen chatdienst, maar je kunt er wel mensen mee e-mailen en de berichten worden wel weergegeven als een conversatie. De nieuwe dienst zal in de loop der tijd, stapje voor stapje ingevoerd worden.

Simpel en complex
Het product werkt erg simpel maar zit ondertussen vrij complex en vernuftig in elkaar. Als je wilt kun je met het nieuwe berichtensysteem Facebook-berichten als een soort SMS (via Push) ontvangen, maar je kunt hem ook als e-mail krijgen. Facebook-gebruikers krijgen daarom ook de optie om een @facebook.com adres te nemen, maar dit is geen e-mailadres in de traditionele zin. Je ontvangt bijvoorbeeld alleen berichten van diegenen waarvan jij hebt gezegd dat dit mag. Als je alleen Facebook-vrienden toestaat, is het daardoor onmogelijk om spam te ontvangen. Zuckerberg spreekt daarom over de “sociale inbox”. Het idee wordt in het filmpje hieronder uitgelegd:

Wat betekent dit voor jou?
Maar wat betekent dit nu voor de normale gebruiker? Ik ga er in alle eerlijkheid vanuit dat Facebook voornemens is de huidige chat-dienst en het systeem voor persoonlijke berichten volledig te vervangen voor de sociale inbox. Het doet namelijk exact hetzelfde als die twee functies. Daarmee zou Facebook wel eens goud in handen hebben: via Push krijg je dan berichten op je iPhone, of kun je erop reageren via e-mail. Maar het is niet zo vluchtig als een chat, want al je berichten worden in een conversatie bewaard. Het pikt precies de goede elementen van chat, e-mail en persoonlijke Facebook-berichtjes, voegt ze samen en breidt ze uit met innovaties die we eerder zagen in Gmail en Google Wave. CEO Mark Zuckerberg wil hiermee een revolutie veroorzaken op de manier waarop we met elkaar communiceren. Zal dat ook lukken? Laat je mening onder dit bericht achter om het ons te laten weten!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
potenzmittel
Lezer
potenzmittel

Guten Abend
Toller Blog, aber leider sehe ich nur die hälfte.Ist Euch das bekannt?
Liegt das an meinem Safari?

Gruß aus Odenthal