Terug naar Facebook Messenger en WhatsApp krijgen mogelijk advertenties
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Facebook Messenger en WhatsApp krijgen mogelijk advertenties

Door Jelle Mol20 januari 2015 09:061 min. leestijd2

Mogelijk krijgen de chatapps Facebook Messenger en WhatsApp (eigendom van Facebook) in de toekomst advertenties, of een andere vorm van gesponsorde content. Dat heeft Facebook-directeur David Marcus gezegd op een conferentie in München, schrijft The Wall Street Journal.

Facebook Messenger WhatsApp

Experimenteren met verdienmodellen

Marcus stelt dat het geen haast heeft, maar dat het bedrijf wel wil gaan experimenteren met manieren om geld te verdienen aan Facebook Messenger. ‘We willen verschillende dingen proberen en hopelijk vinden we iets dat een probleem oplost voor zowel gebruikers als voor ons verdienmodel.’ Als voorbeeld noemt hij chatapps in Azië die content verkopen of een heel ecosysteem rondom een dienst hebben gebouwd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Gesponsorde content

Desondanks benadrukt de directeur dat het niet de bedoeling is dat gebruikers bestookt worden met advertenties. Gesponsorde content, zoals nu te zien is in het nieuwsoverzicht van Facebook, zou wel een mogelijkheid zijn. In een later stadium zouden bepaalde functies overgebracht kunnen worden naar WhatsApp, dat overigens gewoon los blijft bestaan van Facebook Messenger.

Gisteren bleek uit cijfers dat in Nederland WhatsApp veruit de meest populaire chatapp is, met zo’n 9,4 miljoen actieve gebruikers. Op de tweede plek volgt Facebook Messenger; 4,4 miljoen Nederlanders gebruiken die dienst.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Thomas
Lezer
Thomas

Bij Facebook Messenger sta ik daar niet zo van te kijken, het is een gratis dienst. Maar WhatsApp is een betaald abonnement, dus als ze daar ook maar enige vorm van reclame in gaan stoppen ga ik toch op zoek naar een alternatief.

Jur
Lezer
Jur

Ik ook @Thomas. Ooit was ik één van de allereerste FB pioniers. Sinds ruim anderhalf jaar FB vrij en dat bevalt me prima. Wel al enkele jaren keurig betaald voor het gebruik van WA. Was ook niet écht blij met de acquisitie door FB. Momenteel verovert Google Hangouts mijn ‘hart’… Geweldige integratie van chat/video/spraak/voip. Eigenlijk Facebook Messenger, Skype en WhatsApp in één app. Maar dan beter!!! (Althans, dat vind ik) En alles werkt ook nog op alle platvormen. Dus lekker makkelijk typen op mijn iPad/Mac/Chromebook/Android/Ubuntu apparaten… AANRADER