Terug naar Facebook komt eindelijk met iPad-app
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Facebook komt eindelijk met iPad-app

Door Redactie iCreate17 juni 2011 15:342 min. leestijd3

Zo’n anderhalf jaar na de introductie van de originele iPad komt er nu eindelijk een iPad-versie van de Facebook-app. Volgens ingewijden kunnen iPad-gebruikers binnenkort aan de slag met een flitsende interface die in alle opzichten gebruik maakt van de schermgrootte van de iPad. Facebook-baas Mark Zuckerberg zou persoonlijk betrokken zijn bij de ontwikkeling van de app.

Foto’s en video’s
Eigenaren van een iPad 2 kunnen video’s en foto’s maken en uploaden dankzij de ingebouwde camera’s. Er schijnt echter met name hard te zijn gewerkt aan de Groepen- en Berichten-functie van de app. Gezien de 25 miljoen iPads die sinds de introductie zijn verkocht, is het voor Facebook meer dan de moeite waard om een geoptimaliseerde app uit te brengen. Overigens beweren dezelfde bronnen dat ook de website van Facebook geoptimaliseerd zal worden voor de iPad. Die zal dan als aanvulling op de app uitgebracht worden.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Ruzie?
Het leek lange tijd alsof Apple en Facebook geen goede vrienden meer waren: vorig jaar noemde Mark Zuckerberg de iPad “geen mobiel apparaat” en bij de introductie van Ping blokkeerde Facebook de mogelijkheid om via Facebook vrienden uit te nodigen voor Ping. Eind vorig jaar nodigde Steve Jobs Zuckerberg uit voor een etentje om die zaak te bespreken. Ook wordt Facebooks iPhone-app keurig up to date gehouden, dus van een echte breuk is nooit sprake geweest.

Dat heeft de geruchten dat het niet helemaal botert tussen de giganten echter niet doen verstommen. Zo zou Facebook werken aan manieren om Apple’s HTML5 restricties te omzeilen op de iOS-apparaten en noemde Apple niet Facebook- maar Twitter-integratie in de presentatie van iOS 5. Toch zou Apple de iPad-app van Facebook een prominente plek in de App Store willen geven, wanneer deze verschijnt. De iPad-app zou binnen enkele weken al moeten opduiken in de App Store. Kijk jij uit naar de komst de iPad-versie van de Facebook app?

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Joey
Lezer
Joey

Dat werd tijd

Fuzzy
Lezer
Fuzzy

Niet echt, ik vind het via de website tot nu toe het best en het browsen gaat erg makkelijk met het grote scherm van de ipad

Joey
Lezer
Joey

app werkt vast beter