Terug naar Facebook geeft toe: accu snel leeg door app
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Facebook geeft toe: accu snel leeg door app

Door Laura Grootaarts15 oktober 2015 20:312 min. leestijd0

Facebook gaat serieus aan de slag met klachten over hun app: die zou de accu van je iPhone supersnel leegtrekken. Het bedrijf hoopt snel met een oplossing te komen voor het probleem. De social media-reus heeft dit gezegd tegen TechCrunch.

Hoeveel vraagt Facebook van jouw batterij?

Sinds de komst van iOS 9 heb je tot op detailniveau inzage in je batterijgebruik. Via ‘Instellingen>Batterij’ zie je precies hoe het komt dat je nu alweer je iPhone aan het infuus moet leggen. Dat de Facebook-app verantwoordelijk is voor het leegslurpen van je batterij, wisten we al een tijd. Maar nu we deze informatie hebben valt er wel iets heel bijzonders op.

App doet ongevraagd van alles op de achtergrond

Batterijgebruik Facebook

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De app staat bij mij bijna boven aan het lijstje met batterijslurpers, terwijl ik absoluut geen Facebook-verslaving heb. Maar liefst 13% van mijn batterijgebruik is te wijten aan Facebook. De app was anderhalf uur echt actief en deed daarnaast nog 6,1 uur lang mysterieuze dingen op de achtergrond. Heel bijzonder, omdat ik bij de instellingen expliciet heb aangegeven dat apps niet op de achtergrond mogen verversen.

Facebook via Safari

Facebook geeft nog geen verklaring voor de ongewenste activiteit op de achtergrond. Wij gebruiken voorlopig liever even de webversie van Facebook. Wil je deze op je beginscherm zetten? Surf in Safari naar Facebook.com, tik onder in het scherm op het deelicoon en kies vervolgens voor ‘Zet in beginscherm’. Dan heb je Facebook net zo snel bij de hand als met de app, en gaat je accu een tijdje langer mee.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar