Terug naar Waarom Apple Face ID verkoos boven vingerafdrukscanner in scherm
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Waarom Apple Face ID verkoos boven vingerafdrukscanner in scherm

Door Koen van Ekeren16 mei 2018 10:152 min. leestijd0

Apple besloot vorig jaar te werken aan een toestel met een edge-to-edge display en dit betekende dat er geen ruimte meer voor de thuisknop met vingerafdrukscanner. Een vingerafdrukscanner in het scherm leek de meest voor de hand liggende optie, maar de tech-gigant koos voor iets heel anders: Face ID. En misschien is dat maar goed ook.

Face ID gefopt

Face ID sneller dan Touch ID in het scherm

In een video onderwerpt tech-recensent Marques Brownlee de vingerafdrukscanner van de X20 Plus UD aan een reeks testen. Het toestel is de eerste smartphone waarbij de vingerafdrukscanner geïntegreerd is in het scherm en Apple leek dit aanvankelijk ook van plan te zijn bij de iPhone X.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De vingerafdrukscanner werkt met optische herkenning. Leg je je vinger op het scherm, wordt het scherm op deze plek verlicht, waarna de ingebouwde Synaptics-sensor de weerkaatsing van je verlichte vingertop vastlegt.

De X20 Plus doorstaat de testen goed; de sensor reageert wel slechter bij een vervuilde vinger, maar dat is natuurlijk ook het geval met Touch ID op een iPhone. Ook met allerlei screenprotectors bleef de vingerafdrukscanner goed reageren. Met een zeer bekrast scherm had de Synaptics wat meer moeite, maar het bleef werken.

Langzamer dan Face ID

En tóch lijkt de geïntegreerde vingerafdrukscanner geen verbetering ten opzichte van Face ID. De sensor was namelijk opmerkelijk trager dan Touch ID – zelfs op een onbeschadigd scherm. Met een vingerafdrukscanner in het scherm deed de iPhone X dus waarschijnlijk een stapje terug als het om snelheid gaat, terwijl Face ID het proces van het ontgrendelen in veel gevallen versnelt.

Bovendien is Face ID veiliger dan Touch ID. Volgens Apple is de kans dat een willekeurig persoon een je iPhone met vingerafdrukscanner ontgrendelt, 1 op de 50.000. Bij een iPhone X met Face ID is de kans ongeveer één op de miljoen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar