Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘Face ID op iPhone 13 werkt ook met mondkapje’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Face ID mondkapje


Lees verder na de advertentie

Veel iPhone-bezitters hebben er dagelijks mee te maken: Face ID die je gezicht niet herkent wegens het dragen van een mondkapje. Dit zou binnenkort verleden tijd moeten zijn.

Nieuwe Face ID-sensor

Volgens analyst Jon Prosser is Apple momenteel intern bezig met het testen van nieuwe Face ID-hardware. Dit wordt gedaan in de vorm van een hoesje voor de iPhone 12 waar de nieuwe Face ID-sensor in verwerkt zit. De sensor in dit hoesje komt volgens Prosser overeen met de CAD-bestanden (3D-modellen) van de iPhone 13 die eerder gelekt zijn.

De nieuwe sensor is een stuk smaller dan bij voorgaande iPhone-modellen. Dit past bij eerdere geruchten, waarin wordt gesuggereerd dat Apple de oorspeaker naar boven verplaatst. Hierdoor zullen de sensors van Face ID dichter bij elkaar staan, en daarmee nauwer worden.

De keuze voor testen met een hoesje, in plaats van met de iPhone 13 zelf, zou gemaakt zijn om de test op grotere schaal uit te kunnen voeren zonder het risico van een gelekte iPhone.

Face ID met mondkapje


kooptip

De reden voor de grootschalige test van de nieuwe Face ID-sensor is de toegevoegde ondersteuning voor mondkapjes. Momenteel werkt Face ID alleen met een mondkapje als je ook een Apple Watch draagt. Daar wil Apple verandering in brengen.

Apple vraagt aan medewerkers om de nieuwe hardware in het hoesje te testen met een mondkapje in zo veel mogelijk verschillende scenario’s. Ook heeft het combineren van een bril en een mondkapje de voorkeur: dit is om Face ID ook geschikt te maken voor beslagen brillen, een veelvoorkomend probleem voor brillendragers met mondkapjes.

Direct, of via een update?

De vraag is nog of de ondersteuning voor mondkapjes direct zit ingebouwd in Face ID op de iPhone 13, of dat dit via een software-update wordt toegevoegd. We horen er ongetwijfeld meer over tijdens Apple’s september-evenement.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Front Page Tech