Terug naar ‘Face ID op iPhone 13 werkt ook met mondkapje’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Face ID op iPhone 13 werkt ook met mondkapje’

Door Ward Edema26 augustus 2021 09:152 min. leestijd0

Veel iPhone-bezitters hebben er dagelijks mee te maken: Face ID die je gezicht niet herkent wegens het dragen van een mondkapje. Dit zou binnenkort verleden tijd moeten zijn.

Face ID mondkapje

Nieuwe Face ID-sensor

Volgens analyst Jon Prosser is Apple momenteel intern bezig met het testen van nieuwe Face ID-hardware. Dit wordt gedaan in de vorm van een hoesje voor de iPhone 12 waar de nieuwe Face ID-sensor in verwerkt zit. De sensor in dit hoesje komt volgens Prosser overeen met de CAD-bestanden (3D-modellen) van de iPhone 13 die eerder gelekt zijn.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De nieuwe sensor is een stuk smaller dan bij voorgaande iPhone-modellen. Dit past bij eerdere geruchten, waarin wordt gesuggereerd dat Apple de oorspeaker naar boven verplaatst. Hierdoor zullen de sensors van Face ID dichter bij elkaar staan, en daarmee nauwer worden.

De keuze voor testen met een hoesje, in plaats van met de iPhone 13 zelf, zou gemaakt zijn om de test op grotere schaal uit te kunnen voeren zonder het risico van een gelekte iPhone.

Face ID met mondkapje

De reden voor de grootschalige test van de nieuwe Face ID-sensor is de toegevoegde ondersteuning voor mondkapjes. Momenteel werkt Face ID alleen met een mondkapje als je ook een Apple Watch draagt. Daar wil Apple verandering in brengen.

Apple vraagt aan medewerkers om de nieuwe hardware in het hoesje te testen met een mondkapje in zo veel mogelijk verschillende scenario’s. Ook heeft het combineren van een bril en een mondkapje de voorkeur: dit is om Face ID ook geschikt te maken voor beslagen brillen, een veelvoorkomend probleem voor brillendragers met mondkapjes.

Direct, of via een update?

De vraag is nog of de ondersteuning voor mondkapjes direct zit ingebouwd in Face ID op de iPhone 13, of dat dit via een software-update wordt toegevoegd. We horen er ongetwijfeld meer over tijdens Apple’s september-evenement.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Front Page Tech

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 13
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar